[]

acil yardım sanırım bitlendim :((((

haftalardır yogun kasıntım vardı. seboreik dermatit oldugu icin kafamda ona yoruyordum. şimdi sac diplerimde sanırım sirke denen seylerden gordum. bit yani böcek turu bişiy gormedim ama acık kahve kuyruklu benzer şekilli.

napmam lazım nolur bilale anlatır gibi. yalnızım erkek arkadasıma da söyleyemem utanırım :(

bi ara sırtımın basları ve ense kokumde cok kasınmıstı. 10 gun kadar önce:(((((

 
Bit sampuani alsana?


  • stavro  (21.09.18 14:30:05) 
yazdım ve biti de gordum. dehsetteyim :((

kac gune gecer? biti yakalayamadım sıcradı sanırım korktum. oldurme gerekirdi di m:(
  • art vandaley  (21.09.18 14:33:14 ~ 14:33:55) 
Telâş etmeyin. Bit hemen bulaşır zaten. Bit sampuani da alabilirsiniz. Ya da eskiden gaz yağı sürerlerdi saç diplerine çocuklara. Zararlı fln diyorlar ama bilemedim. 1 saatte kesin çözüm.


  • lapris  (21.09.18 14:41:54) 
İki sene önce çocuklardan hepimize geçmişti - kabus gibi bir şey.
1) Eczaneden bit şampuanı kiti alıyorsunuz. İçinde tarağı, ilacı ve şampuanı var. Kullanım kılavuzunda yazdığı şekilde 3 gün arayla bu prosedürü uyguluyorsunuz.
Benimki iki uygulamada tam geçmedi o yüzden:
2) tanıdık olmayan bir kuaföre gidip en amonyaklı boyayla (organik olmasın) saçınızı boyatıyorsunuz, misss
  • SiyamkedisiZorro  (21.09.18 15:02:11) 
yeni nesil çok şanslı, bit şampuanı ile bi defa yıkanıyolar gidiyor.

bizim zamanımızda analarımız kafaya detan sıkardı.

evet şaka gibi ama değil, bildiğin detan sinek ilacı.
  • killerbee  (21.09.18 15:58:55) 
vakit kaybetmeden şampuanı al iyice yıka bi süre şampuanı kafada beklet..
ayrıca evi de ilaçlat yayılacak eve şimdi onlar ıykkk..

  • jamswety  (21.09.18 16:39:03) 
Çocukken zor kurtuluyorduk; çünkü okulda bitli eksik olmuyordu. :) Buna rağmen diğer aile bireylerine geçtiğini hatırlamıyorum.
Merak etmeyin, şampuanla defedersiniz.

  • auroraaurora  (21.09.18 16:46:08) 
Anti-Bit şampuan, Paranit Sprey/Şampuan eczaneye git hangisi kafana yatarsa al. Bir şey olmaz. Hepimiz bitlendik.


  • Lim5  (21.09.18 17:18:38) 
3-4 yıl önce saçım belimdeyken başıma gelmişti, günlerce kafa derim kaşınıyordu ama hayatımda bitlenmediğim için anlayamamıştım, kafamda böcekler var diye evde zıplamıştım ilk fatkettiğimde, iğrenç bir his ama telaş etme. Eczaneden paranit bit ve sirke şampuanı alıp üzerinde yazanı uyguladım, saçım uzundu o vakit o yüzden belli süre sonra tekrar 2. Kutu alıp kullandım hatta benzinciden gaz yağı buldurtup saçımı onunla dahi taramıştım çünkü kafamda böcek var düşüncesi beni çıldırtıyordu. Yalnız o günlerde az dalga geçmediler benimle, uzun süre Bitli diye çağırdılar=) evet çok kötüydü ama o zaman da şimdi de halâ lafı geçince güleriz. Geçmiş olsun.


  • mslny  (21.09.18 17:28:16) 
bol sirke ile yıka kafanı


  • acetaminophen  (26.09.18 04:16:11) 
bit şampuanı+1
bit şampuanı bitlere etkili ama bitin yumurtalarına etkili değil. yumurtalar için sirke en etkili çözümdür. yumurtalar sirkeyle bayılıyor saça tutnamıyor tarakla temizleyebiliyorsun. şampuanla yıkadıktan sonra sirkeli suyla durulan sonrasında bi tasa sirke koyup şampuanın içinden çıkan sık dişli tarakla saçlarını tarayıp sirkeli suda çalkalat. suyu arada değiştir yumurta kalmayana kadar bunu yap. bu şekilde çok çabuk kurtulursun.

çarşafını, çamaşırlarını yıkamadan önce durulama çekmecesine sirke koy, suyu alınca biraz durdur sirkeli suda kalsınlar sonra durulat. ardından normal yıkama yaptır.

şurda bitle mücadele hakkında ayrıntılı bilgiler var:
www.kinderarzt-gilching.de
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.09.18 06:11:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.