[]

kariyer, yol ayrımı

Merhaba, son zamanlarda kafamı çok fazla kurcalayan bir durum var, bunu sormak istedim. hesabım yeni ama uzun zamandır duyuruyu takip eden biriyim.

tıp fakültesi 6. sınıf öğrencisiyim, yani yaklaşık 9 ay sonra mezunum. bugüne kadar çok fazla git-geller yaşadım, her sene okulu bırakmayı düşündüm ama gerek ailemin gerek arkadaşlarımın desteğiyle sene kaybetmeden hatta ortalama üstü bir not ortalamasıyla son sınıfa geldim. açıkçası şu an bile doktorluk yapıp yapmak istemediğimden emin değilim yapacak olsam da seçili branşlarda doktorluk yapmak isterim(psikiyatri, ftr gibi) onların da tus'ta puanı yüksek. çok sağlam bir şekilde çalışmak lazım, ki ben son 1.5 senedir çalışmam gerekirken tus'a çalışmadım.

Neyse benim asıl istediğim ilaç firmalarında bölgesel medikal müdürlük, yardımcı medikal müdürlük gibi bir pozisyonda işe başlamak. ama buna cesaret edemiyorum. belki 1 senemi ingilizceye ve diğer kişisel gelişim faaliyetlerine ayırsam bu pozisyonlarda iş bulabilirim, en azından bir ihtimal var. ve bu işi yaparsam mutlu olacağımı düşünüyorum. ama bu fikri aileme ve 5 senelik sevgilime açtığımda destek bulamıyorum. onlar bu işi çılgınlık olarak görüyorlar, biz seni boşuna mı okuttuk? vs muhabbetlerine giriyorlar. ailem biraz sabit fikirli insanlardan oluşuyor. iyi niyetliler ama hayata çok dar bir pencereden bakıyorlar.

kendimden bahsedecek olursam mental olarak çok stabil biri değilim. hastanede olumsuz bir durumla karşılaşırsam tüm günüm onu düşünmekle geçiyor. soğukkanlı, becerikli bir insan olduğumu da düşünmüyorum. daha başarılı olduğumu düşündüğüm konu insan ilişkileri. şöyle bir örnek vereyim dün acile gelen psikotik atak geçiren bir hastayla dahi sağlıklı bir iletişim kurabildim. daha sonra psikiyatri asistanı geldi ve hasta onunla konuştuktan sonra küfür ederek kaçtı hastaneden.

bu platformdaki kişilerin yaş ortalaması büyük ve çoğunluğu çalışan insanlar. bu yüzden sağlıklı cevaplar alacağımı düşünüyorum. sizce hangi alana yönelmeli?
ilaç şirketlerinde çeşitli pozisyonları denemeli mi? yoksa tus'a yönelip 2 sene boyunca ders mi çalışmalı? hangisini seçersem seçeyim irademi nasıl koruyabilirim?

biraz uzun olduğunun farkındayım, okuyup cevaplarsanız sevinirim.

 
babuş depresyon hali insanı bu hale sokar sen çok kafana takma böyle şeyleri biraz kendini nehrin akışına bırakman lazım ne demek bu? hacı mezun ol bir iki sene çalış baktın olmuyo o zmn dönersin hatta gel seninle start-up falan kuralım oradan yürüyelim.

özel sektör için şöyle düşün firma hastane tecrübeli olmayan kişiyi neden alsın? hadi aldı diyelim her defasında sana bir çok soru gelicek ve sen hastahane tecrübesi olmadığı için hepsine anlamsız cevaplar vericeksin. bu bir mühendisin 'ya ben fabrikada ne yapacağımı bilemem' demesi gibi bir şey aslında.

mezun ol eğer olursa tus falan yürü bana kalırsa sonra bir ortamları gör nasıl insanlar nasıl çalışıyorlar emin ol 6 ay içerisinde hemen atapte olacaksın ortama. ortama adapte olmana rağmen hala kafanda sorular varsa gel o zmn yine bi duyuru aç.

düşündüğün şeyler herkesin kafasından geçiyor her an. psikoloji falan okumuşsun anlarsın yani. çok takma kafana. aç kolları bırak kendini nehrin akışına biraz. fazla değil. biraz.
  • dedim dedim de kime dedim  (21.09.18 11:19:01) 
Bir işi sevmediğini fark ettiysen karşına çıkan en ufak sorun seni o işten hızla soğutmaya başlıyor. Zaten doktorluk basit bir olay değilken daha da zor hal alacağı kanaatindeyim. Bence seveceğinizi düşündüğünüz işi daha derinlemesine araştırın ve gerçekten ilginiz devam ediyorsa ne pahasına olursa olsun deneyin. 50 yaşından sonra KEŞKE O GÜN DOĞRU KARAR VERSEYDİM dememek için.


  • alaimisema  (21.09.18 11:19:15) 
Daha uzun yazmak isterdim ama şu an vaktim yok. Ama sadece ruh halinin dalgalı olmasından yola çıkarsak ilaç firmalarında bunun zorluğunu daha çok yaşarsın. Tus ve asistanlık döneminde zorluk çekersin biraz hoca kaprisi asistan rekabetleri falan zorlar.ama uzman olunca hastalarınla ve akademik işlerinle uğraşarak daha sakin bir iş ortamı sağlayabilirsin. İlaç firmalarında projeler, hekimlerle iletişim, deadlinelar, işte çıkan sorunlar daha fazladır.
Not: doktor değilim, ilaç firmalarını da hastane ortamını da yakından tanıyan biriyim.

  • curukturpkokusu  (21.09.18 11:19:42) 
aklında böyle bir şey vardıysa keşke önceki yaz tatillerinde geçmek istediğin alandaki şirketlerde staj yapsaydın. hem işin ne olduğunu, sana uygun olup olmadığını 1. elden görmüş olurdun hem de iş başvurularında daha avnatajlı olurdun.

git araştır,sor et, boş zamanlarına uygun olacak şekilde part-time staj gibi bir şey yapabiliyor musun? yoksa mezun olunca ergenlikten yeni çıkmış suratınla kapılarını çalıp aha ben geldim hadi müdür yardımcılığı masam nerde işe başlayayım hemen demekle olmaz o iş. doktorluk başka, idari görevler bambaşka bir iş
  • yemrem  (21.09.18 12:08:04) 
Aklıma bir şey daha geldi onu da ekleyeyim. Halk sağlığı falan da seçebilirsin tusda. Veya biyoistatistik vs yüksek lisansı yapabilirsin mecburiden sonra. İlaç firmalarında doktorların potansiyelinin ziyan olduğunu düşünüyorum ben. Ayrıca etik olarak da zorlayıcı bir alan. Kotalar satışlar vs.


  • curukturpkokusu  (21.09.18 12:54:47) 
ilaç firmasında çalışıyorum.
hekim olarak ilaç firmasında çalışmak delilik değil. medikal departmanlar prestijli departmanlar ve hekimlikten kazandığın paranın daha azını kazanmazsın kesinlikle. o konuda şüphen olmasın. tabii özel muayenehaneli bir uzman doktorun kazanabileceği paranın ucu bucağı yok, o ayrı konu.
ayrıntılı bilgi için mesaj atabilirsin bana.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (21.09.18 14:05:48) 
Bu aksam acilde nobetciydim. Arrest oldu ve hasta yakinlari acilin camlarini kirip, ellerinde cam parcalariyla doktorlari oldurecegim diye ustumuze yurudu. Arka kapidan kacarken asistan intern hemsire birbirimizi eziyorduk. Sanirim kariyer secimimi yaptim bile :) Herkese tesekkurler.


  • mid sistolik klik  (21.09.18 19:48:40) 
nasıl mutlu olacaksan öyle yap. aileni dinle ama, süzgeçten geçirip son kararı kendin ver. geceleri sabah olmasın diye kalkıp kalkıp saate bakacağın bir iş yapacaksan yapma. daha çok yıpranırsın.


  • Neill  (21.09.18 19:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.