[]

İşe alım süreçlerinin haftasonu yapılması

Selamlar,

Merak ediyorum. Tümü olmasa da özellikle büyük şirketler işe alım süreçlerini Cumartesi yapamazlar mı? Bu şekilde adaylar için çok daha rahat olacak ve adayların izin vb. durumları nedeniyle görüşmeye gelememe durumları ortadan kalkacaktır. (Halihazırda çalışan adaylar için söylüyorum elbette.) İzin almak için yalan söylemek benim çok zorlandığım bir konu mesela. Üstelik en iyi ihtimalle 2 görüşme mutlaka yapılıyor. Bu da kısa bir zaman diliminde 2 farklı yalan söylemek demek oluyor.

Özellikle İK'da çalışanlar varsa fikirlerini duymak isterim. Böyle bir sistemin tercih edilmemesinin sebepleri nelerdir? Alımların çok sık ve düzensiz olması mı? Şirketlerin "Beni ilgilendirmez. İşi isteyen bir şekilde görüşmeye gelecek." tavrı mı?

Teşekkürler.

 
O işe alımı yapan İK personelleri insan değil mi? Onlar Cumartesi çalışmıyor belki?

Hem sadece İK personeli yapmıyor görüşmeleri. Müdür falan da giriyor. Müdürün de tek görevi mülakat yapmak değil. Bisürü işi var. Onların arasında bir de mülakatlara giriyor. Aslında İK'cılar için de öyle. Zaten başka işleri de oluyor gün içinde. Kendi mesai saatlerinde yapıyorlar işte.
  • long live rock n roll  (21.09.18 10:25:39 ~ 10:26:44) 
kurumsal şirketlerde haftasonu güvenlik dışında kimseyi bulamazsın.
“aman yeni işe alacağımız elemanlar haftaiçi kasmasın” diye de hiç bi şirket ik sını haftasonu çalıştırmaz.
haftasonu beyaz yakalının kutsalıdır, asla ödün vermez
  • rentts  (21.09.18 10:26:55) 
@long

Çalışma günleri değişikliği yapılabilir? Farklı günlerde çalışılabilir. Üstelik Cumartesileri çalışan bir çok beyaz yakalı var. Ya da alım süreci için Cumartesi çalışıldığında haftaiçi izin verilebilir vs. vs.

Bazı şirketler ilk görüşmeyi Skype ile yapmayı öneriyorlar. Bazıları onu da yapmıyor. Ama görüşmesine yalnızca İK'nın girdiği görüşmeler bunlar.

Amacım yargılamak değil anlamaya çalışmak. Sonuçta çalışanları yalan söylemeye iten süreçler olduğu için bu da üzücü bir açıdan.
  • monogram  (21.09.18 10:28:12 ~ 10:33:04) 
calisma gunleri degistirildiginde calisan icin buyuk problem. ornegin cocugu var ise hafta sonu nereye birakacak, bircok cocuk yuvasi sadece hafta ici calisiyor. eger beraber zaman gecirecegi insanlar, esi, sevgilisi hafta sonu hafta icin calisiyor ise izinli oldugu gun nasil gorusecekler. ya da bircok etkinlik insanlarin hafta sonu calismadigi icin takvimi planliyor, o etkinliklere gidemeyecek olmak o kisi icin haksizlik degil mi. bu problem hafta sonu calisan icin buyuk sorun, o nedenle hafta sonu calismak bir tercih olabilir ama bir zorunluluk olamaz. ornegin genelde almanyada hafta sonu calisan biri icin o gun icin cift mesai ucreti odenir, eger is veren boyle bir yukun altinda girer ise elbette hafta sonu calismak icin gonullu olanlar cikacaktir.


  • emrahday  (21.09.18 11:52:29) 
acemi +1
İK dediğin adam kendini ayda zannediyor, bırak cumartesi çalışmayı. dediğin konuda ise aslında haklısın. bence bazı durumlarda cumartesi de olmalı görüşme.

  • cedex  (21.09.18 12:07:00) 
ik'yım.

1.biz cumartesi günü çalışmıyoruz, çalışmak istemiyoruz.
2. ilk mülakatı biz yapıyorsak 2. mülakatı yönetici/müdür/direktör/gm yapıyor, onları öpsen cumartesi hem de mülakat için getirtemezsin.
3. aday ilana başvurduysa evet kendi fedakarlık yapıp bir şekilde izin alıp gelmek zorunda diye düşünüyoruz. ama aday ilana başvurmadıysa, ben görüşmek için çağırıyorsam mutlaka adayın takvimine uyup, hafta içi mesai saatleri dışında görüşme yapıyorum. yönetici de görecekse ondan haftaiçi 1 saat daha kalmasını isteyebiliyorum ama cumartesi günü gel diyemem.
  • benaslinda  (21.09.18 12:13:12 ~ 12:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.