[]

sağ ve sol kaburgalarda altı aydır ağrı ve çaresizlik

değerli arkadaşlar,

altı aydır özellikle sağ ve sol alt kaburgalarda ağrılarım var. nefes alınca batmalar oluyor, örneğin eğildiğimde göğüs kafesine binen yük ağrı yapıyor, en basitinden havuzdaki su basıncı bile beni perişan ediyor. mr, alt üst bt, akciğer ultrasonu daynex kemik taraması çektirdim bişey çıkmadı. enson sol alttan ikinci kaburgada dokunma ile ağrı dayanılmaz olunca eğitim araştırma hastanesi'ne gittim. ftr cihazı ile kaburgalara bakip ödem olduğunu söyleyip kaburga arası tampon yaptı sağolsun doktorum.
biraz rahatladım lakin şuan geri döndü. elektra melhemi var azaltiyor ağrıyı ancak tüpler bitince geri geliyor. işin kötüsü devlet Hastanesi'ne gidince 2 gün işi asıyorum, en son işten atılıcam...

sorum şu kaburgadaki bu ödemler kas altında anladığım kadarıyla. tüm kaburgalara ve kaburga üstündeki doku sinir vs ne varsa nasil baktirabilirim. yani hangi test sonuçları bunu açıklar. hangi bölüme gideyim ve ne istiyeyim.
şimdiden vaktinizi aldığım için özür dilerim. teşekkürler

 
bence mr da cikar sikinti neyse. tamamen faraziyim tabi.


  • reanarchy  (21.09.18 01:03:03) 
çıkmadı


  • delican76  (21.09.18 01:04:27) 
tietze sendromu gibi duruyor kliniğiniz. oral ve lokal nsai, buz, istirahat uygulamasıyla şikayetleriniz gerilemezse steroid enjeksiyonları düşünülebilir ya da diğer ftr uygulamaları(tens vs.)

mr, bt vs. ile diğer ayırıcı tanıların ekarte edildiğini düşünerek yazdım. daha fazla görüntüleme yönteminin faydalı olacağını da zannetmiyorum.
  • mid sistolik klik  (21.09.18 09:52:39) 
mrg adında bir yöntem var, doku ve kemik yapısına bakıyormuş, yukarıda yazdığım gibi ödemi el ultrasonu ile tespit etmişti doktor. bu yöntem işe yarar mı dersiniz?


  • delican76  (21.09.18 12:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.