[]

ikinci kedi

selamlar, cumartesi sabah ikinci kedimi sahipleneceğim. ilkini almadan önce de pek ne yapacağımı bilmiyordum.

şimdi genelde öneri, iki kedinin birbirine alışması için bir süre ayrı odalarda takılmaları ancak benim şu an evde olan dişi kedim kızgınlık döneminde. gelecek yavru ise erkek 2 aylık.

iki kediyi bir anda aynı ortama koymak çok mu riskli bir şeydir? bir anda abla-kardeş oynaşmazlar ama öyle bir ciddiyetle bu öneri (ayrı takılsınlar bir süre önerisi) yapılıyor ki korkmaya başladım artık birbirlerini görür görmez büyük olan gözünü oyacak küçüğün diye.

ek:
bu evde olan kızgın kedi
streamable.com

bu da gelecek yavru
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
bırakın takılsınlar tüm evde serbestçe bence. dişi olan çok cazgırsa epey rahatsız olur ama önünde sonunda alışması gerek. siz perdeleyin ilk zamanlar yavruyu eğer üzerine giderse. yavru daha çabuk uyum sağlar zaten.


  • ensar  (21.09.18 01:29:43) 
Ben 9 aylık erkek kedinin yanına birkaç aylık dişi (kısırlaştırılmış) kedi sahiplenmiştim. Önce evin içinde serbestçe takılsınlar diyordum ama daha ilk günden odaları ayırmak zorunda kalmıştım. Oğlan evi dar ediyordu yavruya. Yani bulunduğu odanın kapısına gidip ordan çemkiriyordu hırlıyordu fln. Kızgınlık döneminde daha da kötü olabilir. Bir yandan yavruya hallenecek. Ayrı odada olsa bile kokusundan kafayı yiyebilir.


  • pati  (21.09.18 07:34:36) 
kızgınlık döneminde kedinin ne yapacağı belli olmaz, bence kızgınlık geçesiye ayrı oda iyi fikir olabilir


  • cedex  (21.09.18 08:07:23) 
ilk günlerde ayrı odalara koymanız iyi olacaktır. hem dişinin kızgınlık dönemi geriler hem de erkek kedinin herhangi bir sorunu var mı onu gözlersiniz. (dış parazit, kuma alışmama vs. gibi) ayrıca kediler yeni bir yere girince etrafı garipseyebilir. ufaklık başka bir kedinin stresini yaşamadan önce en azından size alışır.

sonrasında da kedilerin oyuncaklarını değiştirip kokularını karşılıklı tanıtırsınız. kapı altından ya da arasından birbirlerini görebilecekleri şekilde de beslemeniz iyi olur. olumlu bir deneyimi birlikte yaşamaları önemli.

karşı karşıya gelince ne yapacaklarını kestiremezsiniz. ille de zarar görecekler diye bir şey yok ama ufaklık korkudan bir yere girer, 2 gün çıkmayabilir. yemek yedi mi, kumuna yaptı mı diye aklınız kalır.
  • hunili li lii  (21.09.18 11:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.