[]

Belediye başkanısınız

Büyük orta küçük hayalinize göre bir şehrin, ilçenin belediye başkanısınız. Kaynaklarınız sınırsız gibi ama tabi ki şehrin ortasına bir central park yapabilecek kadar da değil ve üzerinizde onu yap şunu yapma diye direten bir otorite yok. İpler sizin elinizde. İlk icraatiniz ne olurdu? Bulundugunuz ilceden de yürüyebilirsiniz.




 
Egitim oglu egitim. Milleti her konuda egitirdim ucretsiz etkinlikler duzenleyerek. bu egitimlere katilimi arttirmak icin cesitli tesvik projeleri de gelistirirdim. Sosyal alanlari arttirirdim, insanlari evlerinden cikarmaya disarida tutmaya calisirdim. Sosyallessinler eve kapanmasinlar. "Nasil yapican olum" deme, oturup dusunursen kafa patlatirsan her seyin bir yolu bulunuyor.


  • stavro  (20.09.18 22:02:46) 
halkı bilinçlendirme amaçlı seminerler, sağlıklı yaşama teşvik edici aktivite ve etkinliklerle kültürel aktiviteler, eşzamanlı olarak yol/altyapı ve hastane çalışmaları...


  • olutaklidi  (20.09.18 22:06:51) 
Eğitim falan garanti de ben onlar hallolmuş gibi konuşayım. Metro fazla gereksiz o yüzden sahil boyu tramvay hattı kurardım. İnşaatlara belli standartlar getirirdim(dış cephe, peyzaj falan).


  • cemiyetin ünlü siması  (20.09.18 22:46:08) 
Benimkinin bir örneği halihazırda Tunceli Ovacık ilçesinde yapılıyor.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.09.18 22:51:51) 
şehre tramvay hattı kurarım kesinlikle. Otobüs gereksiz masraflı.


  • biravekahve  (20.09.18 23:02:50) 
her yere bisiklet yolları yapardım, bisiklet park alanları kurardım, ilçeyi her noktasına bisikletle gidilecek şekilde tasarlardım, bisikleti teşvik ederdim. bisiklet.


  • sir gawain  (20.09.18 23:04:20) 
araçlara ilçede 30 km hızı aşmayacakları kesin bir kural koyardım.


  • karlmarx  (21.09.18 01:49:58) 
bulunduğum ilde yollar çok kötü olduğu için olsa gerek, tüm yolları ve ara sokakları -tekrar kazılmayacak şekilde düzgün bir altyapı oluşturduktan sonra- asfaltlardım. :))


  • joooper  (21.09.18 09:09:09) 
1. Sokağa çöp, izmarit atanlara ceza yazabilecek teşkilat kurardım.
2. Yemekle ilgili tüm işyerlerine sıkı takip. Eldiven, bone kullanmayana ceza. Hala sigara içtiği eliyle yemek yapan leş lokantalar varsa afişe ederdim.
3. Açık havada sigara içme yasağı getirirdim.
4. Yazılan cezaları büyük çaplı geri dönüşüm bölgesi kurmak üzere kullanırdım.
5. Belediye içinde yolsuzluk, hırsızlık yapan varsa mutlaka işten atarım.
6. Mutlaka ağaçlandırma çalışmaları yapar, büyük parklar kurar, bu parklarda festivaller yaptırırdım.
7. Tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırırım, barınakları içinde insan yaşatacak kadar güzelleştirirdim. Canlı hayvan satışı yapan petshopları yıldırırdım. Kapattıramıyorsam bile mutlaka her gün belediye anonsundan satın alma sahiplen diye anons yaptırırdım.
8. Tüm bu eylemleri gösteren bilboard vb aygıtları kullanırdım. Mesela temiz restoranları överdim.
9. Mutlaka kadın pazarları, üretim merkezleri kurup kadınları hayata sokardım.
10. Çocuk işçi çalıştıranlara yasal kovuşturma.
  • rakicandir  (21.09.18 09:40:21) 
Türkiye'nin en iyi anaokulu öğretmenlerini işe alır belediye kreşi kurarım.

okullara kütüphane, kitap, bilgisayar, deney setleri falan yağdırırım. öğretmenlerin ilçedeki bütün sorunlarını çözerim, gerekirse lojman yaparım. iyi okul kazanan olursa, burs veririm.

büyük şehirlerde öküzoğlu tanıtım günleri düzenler esnafa satış yaptırırım.

ulaşımı suyu bedava yaparım.

şehrin ortasına dev gibi orman yaparım, bisiklet yolu döşerim. nehir varsa ıslah eder insanların yüzmesine uygun hale getiririm.
  • babilbaligi  (21.09.18 10:33:21) 
Belediyeye ait tüm arazileri ağaçlandırırdım. Sonra da çitle çevirirdim. Çınar ağaçları... Her yere çınar ağacı dikerdim.


  • monogram  (21.09.18 10:35:58) 
İlk önce halkı gezmek lazım. Gidip kahveleri, evleri, sokakları arşınlayıp halkın kendisine soracaksınız. "Ne derdin var, belediyeden ne istiyorsun?".

Ben olsam en kötü mahalleden başlamak üzere, karış karış gezerdim. En acilinden ve yapılabileceklerden başlar, sorunları çözerdim. Sonra güzelleştirmeler yapılır.


.
  • kartallar yuksek ucar  (21.09.18 11:02:02) 
Rakicandir o kadar güzel yazmış ki. Onun dediklerinin aynısını yapardım


  • mutlusismankedi2015  (21.09.18 11:29:59) 
büyükşehirdeysem ilk icraatim daha çok yeşil yerler yapmak olurdu. beton yığınından bıktık.


  • Neill  (21.09.18 11:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.