[]

Kafaya alinan darbe sonrasi sersemlik

Dun bisikletten dusup kafami asfalta carptim. Geceyi saatte bir alarmla uyanarak gecirdim ic kanama riskine karsi, mide bulantim falan olmadi. Ama dunden beri uzerimde bir sersemlik var, nerdeyse surekli yatmak istiyorum, asla bir seylere odaklanamiyorum, kafam vucuduma agir geliyor ve uyusukmus gibi. Bu normal mi, ne zaman gecer, endiselenmeli miyim? Tesekkurler.




 
Gece saat başı kendinizi uyandırdığınız için olabilir o sersemlik ama bu gibi durumlarda her zaman kontrol ettirmekte fayda var tabii.


  • inawen  (20.09.18 13:48:53) 
Dunden beri var bu sersemlik ve uykusuzluk gibi degil. Normalde gece 12den once uyumazdim, dun aksam 10da kafam dusuyordu.


  • rivulet  (20.09.18 13:54:25) 
hocam yanlış hatırlamıyorsam dün öğlen saatlerinde yurtdışında bisikletten düştüğünü yazmıştın. geceye kadar olanlar olurdu bence.
bugünkü uyuşukluğunun sebebi de bence saat başı kalktığın için dinlenememiş olmandır.

  • teritori  (20.09.18 13:54:50) 
ben kafa üstü asfatla çakılmıştım geçmişte. 45 dakka baygın kalmıştım. gözlerim 1 hafta şaşı kaldı, evet gözlerimi istediğim noktaya odaklayamıyordum, biriyle baksam ötekisi başka yere kayıyordu. sürekli aşırı bi sersemlik, aşırı bi ağrı çektim

tabi doktora falan da gittim, kanama falan bişey bulamadılar, beyin travması dediler.

yani öyle pek kolay geçmeyebilen şeklini ben yaşadım.
  • killerbee  (20.09.18 13:57:30 ~ 13:58:36) 
bence biraz kafana takıyorsun. elbette ki basit bir şey değildir ama saat başı uyanmanın vereceği sersemliği de es geçmemek lazım. ben bundan yıllar önce bazı şerefsizlerin yola yağ gibi bi şey döktüğü için kafamın üstüne düşmüştüm. Neredeyse 1 hafta boyunca kafam zonklamıştı, kulaklarım uğulduyordu


  • silah taciri  (20.09.18 14:48:01) 
elbette endişelen ve kafana tak. şüpheci ol kendini sürekli kontrol et ve şu an kalkıp doktora git.
sağlık bu, bazı şeylerin geri dönüşü yok. bir şey vardır diye demiyorum ama git ve için rahatlasın.

ayrıca sadece gözlerini oynatarak aşağı yukarı sağa sola bakabiliyor musun? ve dilini çıkartıp sağa sola hareket ettirebiliyor musun?

ayrıca @teritori'ye cevap olarak; böyle vakalarda ilk 48 saat önemlidir. kazadan sonra ortalama 24 saat geçmiş.
  • a man alone  (20.09.18 15:42:48 ~ 15:44:43) 
ihmal etmeyin ve doktora gidin. bu kış kafa travması geçirdim ve düştükten birkaç gün sonra başlayan baş dönmeleri ve kulakta uğultu için aylarca ilaç kullandım, tedavi gördüm. kalıcı olmaları olası, ilaçlarına ve uyarılarıma çok dikkat et demişti doktor. illa kanama olması gerekmiyor, böyle darbelerin bir sürü başka sonuçları var.


  • Phoebe  (20.09.18 17:35:50) 
24 saat içinde ölmediysen birşey olmaz..kritik süreç ilk 24


  • jamswety  (20.09.18 17:47:35) 
tipik kafa travmasi belirtileri gibi, bir doktora git, kafa travmasi gecistirilecek birsey degil.


  • cooperr  (21.09.18 20:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.