[]

Bu reddit nasil kullaniliyor lan?

Bana corba gibi geliyor, nasil kullaniyorsunuz bunu neyi nasil takip ediyorsunuz bu siteden?
Bir iki kalkisma yaptim zdaha once, cok karisik ve goz tirmalayici geldi arayuz ve biraktim. Dun aklima geldi tekrar bi reddite dalayim dedim yine gozlerim kanadi.
Asiri cahil miyim bilmem de kulanamadim gitti bunu. Bir de burasi dipsiz kuyu, cok ilgimi ceken seyler de var ama aradigimi bulmam imkansiz gibi geliyor, kayboluyorum. Subreddit denen zimbirtilara abone oldum ama yine bir halt anlamadim benim ilgimi ceken seyleri goreyim diye abone oldum yine napicami anlamadim. Facebook gibi takibe alidigin kanallar feed'e mi dusuyor anasayfada nasil oluyor?


 
Tasarım göz kanatıyor, doğru. Adam gibi düzenleme olsa okusak rahat rahat.


  • Bu ne ya?  (18.09.18 22:34:48) 
ilk basta ben de hic anlamamistim ama su an cok seviyorum. her bir mesaj icin ayrica yazabiliyorsun, haliyle "konu disi" diye bir sey olmuyor. mevcut tasarim degisse ofkelenirim.


  • der meister  (18.09.18 22:43:27) 
ben de bir bok anlamadım valla. takip eden çok arkadaşım var ama ben hiç girmiyorum.
bana şöyle görünüyor: goo.gl

  • tabudeviren  (18.09.18 22:48:14) 
İlk başta biraz karışık gelir sonra alışıyor insan ama. Benim şu an tiksindiğim tek tasarım öğesi comment tree, dünya üzerindeki en boktan comment tree kullanıyor reddit gerisi alışılıyor.

Subredditlere üye olacağız zaten siteyi kullanmanın yolu o, daha sonra ana sayfamızda yalnızca üye olduğumuz subredditlerin postları geliyor onları takip ediyoruz işte. Browser'da sonsuz akan reddit özelliği de geldi, bir defa baştan sona bakınca (saatler alabilir) daha sonra zaten kendini yinelemeye başlıyor, güncellendikçe bakıyoruz işte ara ara. Beleş üyeliklerde 50 den fazla subreddit'e üye olabiliyor fakat bir defada görüntüleyemiyorduk bi de öle bişey var.
  • hedep  (18.09.18 22:49:21) 
Aşırı rahat ve kolay, neyde zorluk çektiniz anlamayamadım. Fotoğraflar genelde imgur'a yükleniyor bu yüzden çoğu fotoğraf ve gif'te yanıp sönen logo görmeniz normal, bize has bir durum yani.

Abone oldugun subredditler anasayfaya düşüyor, abone olmadıkların dahil popüler olanlara da bakabiliyorsun popular sekmesinden, keşif için. 2 yıldır en çok kullandığım sosyal ağ, 40k karmam var.
  • alwayschargeneverbend  (18.09.18 22:50:31) 
ipad ya da mobil app üzerinden takip etmek çok daha mantıklı.


  • roket adam  (18.09.18 22:56:21) 
Çorba+1
Ara ara takip edesi gelip gözü kanayanlardanım.

  • bass solo take one  (18.09.18 23:14:11) 
11 yıllık aboneyim, sevdiğim sitelerden.

ilk hesap açtığında belli subredditleree abone olarak başlıyorsun.
ana sayfanda abone olduklarından öne çıkan lar random olarak listeleniyor.

önce abone olduğun sayfalara bi göz at, istemediklerini kaldır.

sonra ilgini çeken diğer kanallara göz atıp abone olmaya başla.

hot, now, best, controversial gibi anasayfa listeleme şekilleri var. default olarak best geliyor sanırım. iyi puan almış, yorumları yüksek, güncel entryler. son dk ne eklenmiş takip edeyim dersen new i seçebilirsin. gibi gibi.
  • sttc  (18.09.18 23:45:14 ~ 23:46:16) 
Chrome için RES eklentisini kullanıyorum, telefonda ise alien blue uygulamasını kullanıyorum, official app çıktıktan sonra bu appe daha destek verilmiyor ama storeda duruyor olması lazım. Bunlar sayesinde alıştım kullanmaya. Şu an yine stock görünüme dönsem yine kullanamam. Bir de alışmak her türlü biraz zaman alıyor, ilgini çeken subredditleri bulmak adına vs...


  • mirafiori  (18.09.18 23:50:20) 
Kullanmayı çok sevmeme rağmen mobil app dışında kullanmayı sevmiyorum. Mobilden başlaman daha iyi. İlgi duyduğun sublara kaydol ve top kısmından listelersen hem en iyi içeriklere ulaşırsın hem de alışırken vakit daha eğlenceli geçer.


  • Depik  (18.09.18 23:55:04) 
ios'ta alien blue app'i ile candir
webde ise old.reddit.com

  • jedilance  (18.09.18 23:55:26) 
Ben mobilden de bi halt anlmadim abi.


  • stavro  (20.09.18 19:33:57) 
twitter ilk çıktığında da böyleydi. millet nasıl kullanılacağını anlamadığından hesap açıp bir daha uğramıyordu. halbuki kadın anam bile kullanıyor, o kadar basit bir uygulama.
ilgilendiğiniz konularda subredditleri takip edin. hiçbir şey ilgimi çekmiyor diyorsanız da popular sekmesine tıklayın, oradan hoşunuza giden içeriklerin olduğu subları tespit&takip edin.
okullardaki kulüpler gibi düşünün. bir konuya ilgi duyan insanlar bir subreddit altında buluşuyor, paylaşım yapıyor. örneğin; dota2 oynayanlar, izleyenler ya da öğrenmek isteyenler dota2 subredditini takip ediyor.
kendi bağımlılık başlangıcımı da şuraya iliştireyim: 3-4 yıl önce bir site için davetiye arıyordum. reddit'ten şu kullanıcıya mesaj at dediler. kayıt oldum, mesaj attım. siteyi 1-2 kurcaladım ama başta bir şey anlamadım. takip ettiğim subların sayısı arttıkça alıştım.
bence en kolay ve göze hitap eden kullanımı tablet uygulamasında sağlanıyor.
  • ganbatte  (20.09.18 20:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.