[]

Meditasyonda gevşemek nasıl oluyor?

Yani şöyle gevşediğinizi anlayabiyor musunuz, mesela osho diyor ki, bacağınızı sıkın sıkın sıkabildiğiniz kadar sonra bırakın tamam gevşediniz. Ama ben yine de bir şey anlayamıyorum bu gevşeme olayından. Konuya yabancu olmayanlar, sorumu anlayanlar yanıtlayabilirler mi, teşekkür ederim. Herkese gevşek akşamlar dilerim.




 
ya hu osho şarlatanın teki. bence kendini huzurlu hissettiğinde gevşemiş oluyorsun.


  • binder dandet  (18.09.18 20:16:16) 
meditasyon olayini tamamen duzmece buluyorum.

@binder dandet bu osho ne ayak bana bildigin tip doktoru osho kitabi onerdi, insan gercekten hayret ediyor
  • mula  (18.09.18 20:22:18) 
@mula

osho denen dallama zenginlerin guru'sudur. bir nevi milyonlarca liralık servete sahip olup fakirlere şükretmeyi öğreten dallama'dır (dalai lama değil)

meditasyon rahatlama acısından iyidir, inanmana gerek yok, sana doğa üstü bir durum vaad etmiyor sadece düzenli nefes ve bazı minik hareketlerle rahatlatıyor.
  • binder dandet  (18.09.18 20:26:28) 
Osho'nun 2 kitabını hatmettiğim gibi özetini de çıkardım. Çok faideli telkinleri bulunmakla beraber aman be bu da iyi saçmalıyor dediğin de oluyor.


  • for day to break  (18.09.18 20:30:44) 
meditasyon zihinsel ve fiziksel olarak bütünleşik bir egzersiz. buda zamanından belki daha eskiden beri var. önemli olan zihni rahatlatmak, nefes egzersizleri ile bedende de bir rahatlama olabilir.
önemli olan gelecek ve geçmişten soyutlanıp anı hissetmek.

  • cedex  (18.09.18 20:55:22) 
gevşemek o kadar bedensel düzeyde mi gerçekleşiyor? bu işlerle çok haşır neşir bir tanıdığım sürekli zihni açık hale getirmek düşüncelerden arınmak gibi şeylerden bahsederdi...
osho için wild wild country'yi seyredin der çekilirim.

  • not dark yet  (18.09.18 20:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.