[]

Otelciler toplanın

Hilton garden inn de çalışan, yönetim kademesinin adını adresini vs bilgisini bilen var mı?
Yaklaşık 8-10 oda rezervasyonumuz var aynı gecede bi küçük isteğimiz var otele kabul ettiremedik.
Yok mu bi tanıdığı olan da bize bi destek atsın şu gençlerin işini çözüm dicek...

Konu şu...
Nikah günü için hiltonda misafirlerimiz ve biz balayı çifti için oda tuttuk lakin bu gelin saç baş makyaj işleri için otelden sadece kendi odamız için erken check in ricamız oldu.
Otel 14:00 te giriş yapabilirsiniz odaya diyor. Biz de 11 de girelim istiyoruz ki şu hazırlıkları rahat halledelim. Nihak şeysimiz saat 16 da başlayacağından bize kalan 2 saat bi işe yaramıyor.
Balayı odası için gecelik 500tl diğer 8-10 oda içinse yaklaşık 300 er tl öderken otel bu ricamızı geri çevirip duruyor.
Bi gece önceden tutun diyor, sanki beleş verecek. Bi saç yapmak için de 500 tl daha vermek istemiyorum ben de haliyle.
Nikah yeri otelin çatı katında, tamam hiltonun kendi işletmesi değil ama kiracısı en nihayetinde. Aralarındaki anlaşmalı fiyatlar bu arada bunlar. Restornaın işletmecisinden de rica ettik konuştum olmaz diyorlar diyor.
Nasıl çözerim ben bu işi. Yakınlarında başka otel olsa alcam bütün rezervasyonları götürcem başka yere.
Bi akıl fikir dahası bu işi çözecek biri lazım. Nasıl olur bu iş a dostlar?
Hilton türkiye gibi bi yönetim vs var mıdır arasak mail atsak derdimizi anlatsak çözüm bulmalarını istesek?

 
Şu "büyük" sorununuz için Hilton'un yöneticilerini tanısam dahi rahatsız etmezdim. Derdini seveyim butonuna basın. Milletin ne dertleri var siz neyin peşindesiniz Allah aşkına ya.


  • ad astra per aspera  (18.09.18 20:26:52) 
Ben de büyük demedim zaten küçük bir isteğimiz var demiştim. Yardımcı olacak insanlara ihtiyacım var, destek olacak, mutluluğumu paylaşacak. Kendi mutsuzluğunu ve huzursuzluğunu başkalarına yansıtmak yerine sen de yaz dertlerini senin de derdine destek olalım. Böyle içine kapanarak, millete salça olarak olmaz. Daha da mutsuz olursun.
Bak sen istemeden ben sana yardımcı olmaya çalıştım. Duyurunun amacı bu, Küçük büyük bakmaycaksın, ihtiyacı olanlara yardımcı olacaksın. Sözlüğe “bilmem ne rezaleti” diye başlık açanlarla karıştırma burdaki insanları. Çık hava al biraz iyi gelir.

  • erty_ksk  (18.09.18 21:00:39) 
burada "sorun" olan nedir anlamadım, paranız yoksa hilton'da yapmayıverirsiniz. odanın check-in ve check-out saatlerini önceden sormadınız mı? dünyanın her yerinde böyledir bu. çıkılacağı zaman erken çıkılır ki oda temizlenip öğleden sonra bir sonraki müşteriye gün kaybı olmaksızın verilebilsin. rahat etmek istiyorsanız bir gün öncesini de alacaksınız. yani gerçekten bu çok çok temel bir kuraldır, gtünde donu olmadan backpack'le interrail yapan ve çadırda-hostelde kalan gezginler dahi şunun lafını yapmaz. evlenecek yaşa gelmiş insanlarsınız, şunun hesabını yapıp ona göre bütçe ayarlayamıyor musunuz? ayarlayamıyorsanız hilton bu yaştan sonra size bunu mu öğretsin? ayarlayabiliyorsanız da neden bir günlük daha rezervasyon yapmak yerine "bana müdürünüzü getirin!11" ayağı yapıp kendinizi küçük düşürüyorsunuz?

burada insanların sorunlarına çözüm üretmek amaçlanıyor tamam da duyuru hayır kurumu ya da gücü her şeye yeten emmoğlu değil maalesef, 14'te girebilirsiniz dedikleri odaya (ki sonuna kadar haklı oldukları bir konu) daha erken gireceğiz diye ısrar ederseniz duyuru ne yapabilir?

hak arama konusunda da kafa karışıklığı yaşıyorsunuz sanırım... ortada sizin hak ettiğiniz bir şey yok. mağduriyet de yok. mevcut, muhtemelen size önceden bildirilmiş kuralların uygulanması var. neye, niye sesimizi çıkaracağımızı anlamadım. bir önceki müşteriyi döverek odadan mı çıkaralım, otel personeline metamfetamin mi verelim odayı çabucak toparlasınlar diye nedir yani isteğiniz?
  • der meister  (18.09.18 21:06:10) 
hangi hilton garden inn??? milyon tane var, yazarsanız ona göre soracağım mezunlar sayfamıza.

bir de hangi departman ile görüştünüz? banket mi? ön büro mu? satış mı?
  • Phoebe  (18.09.18 21:12:20 ~ 21:13:31) 
Neyin kafasını yaşıyorunuz arkadaş anlamadım, şikayet etmedim, isyan etmedim, hakkımı verin diye bağırmadım varsa bi tanıdık bi çözüm üretsin, yapılacak bişey varsa destek olsun istedik. Siz ne müşteriyi dövmesinini bıraktınız ne hayır kurumunu ne metanfetamini ne bilmem nesini..
Kalkmış bana check in checkout öğretiyo. Odayı temizlicekmiş de bilmem neymiş de bilmiyoruz sanki.
Yardımcı olcan mı olmucan mı, sen onu de önce, yoksa hayrın gölge etme yeter.

@Phebe izmir hilton garden inn den bahsediyourm.
  • erty_ksk  (18.09.18 21:25:45) 
@hey corc kıcımızı sağlama almak için aldık zaten ama bu tamamen müşteri memnuniyetine aykırı bir durum. Sırf 3-4 saat için o parayı vermek saçmalık.
İşim gereği çok şehir otellerinde konaklıyourm erken check in geç check out olası durumlarda zaten müşteri memnuniyeti için verilen şeyler. İstediğimiz oda suit oda, kim kalacak bizden önceki gece o suit odada üçte bir fiyata odalar varken. Hadi var diyelim ikinci bi süitleri de var. Bize o güzelliği yapamamalrı için aynı gece ki bizim istediğimiz geceden bir gece öncesi bu, iki süitin de dolu olması gerekiyor, düşününce zor ihtimal, imkansız değil ama zor. Sırf bu kadar oda ve organizasyon gereği bi yaklaşım gösterilebilir diye düşünüyorum.

  • erty_ksk  (18.09.18 21:31:28) 
tamam hangi departman ile görüştünüz? eski bir otelci olarak biliyorum, yetkili bulsam bile bizim mezunlardan, sorulduğunda herkes haberimiz yok diyecek. ama bana kim olmaz demiş diye sorulacak, eminim.


  • Phoebe  (18.09.18 21:44:20 ~ 21:44:55) 
@phoebe Satışla görüştük doğrudan, hatta satış md ü ile görüştük


  • erty_ksk  (18.09.18 22:21:39) 
Bak koçum sana insan psikolojisi ile alakalı bilimsel bir bilgi vereyim: birisi hiç tanımadığı insan hakkında mutsuz, huzursuz vs gibi yaftalar yapıştırıp tespit yapıyorsa aslında kendini tanımlıyordur. Yazik.Hadsizce bilmediğin kişilere yorum yapma. Ayrıca dışarıdayken yazmıştım cevabı da. Hiç bir halt bilmeden ahkam kesmeyeceksin öncelikle. İkinci olarak ben bugün burada sozlukte dokuz aylık kızı kanserle savaşan babanın acısını okudum, 25 yaşında ölen sevgilisinin son isteği olarak ilik nakli isteyen yazarı okudum, ikinci el yatağını nasıl ucuza taşıtabilecegini soran, sevgilisi ile eşyalarını otostopla yapmaya çalışan duyurucular okudum. Sen ise burada gelin başı bilmem ne için hiltona nasıl iki saat erken girerimin derdinde yöneticilere ulaşmaya çalışıyorsun. Ülke gerçeklerine bu kadar yabancı ve empati yoksunu olarak abuk sabuk yazarsan burada ben ve diğerleri tepki gösterir tabi. Tepki gördükce de millete cırlamışsın. Ben kendini tanımlayan mutsuzluğunu yenmeni ve güzel bir düğün geçirmeni diliyorum. Senden yaşça da büyük biri olarak bir daha muhatap almayıp engelleyecegimi de bildiriyorum.


  • ad astra per aspera  (18.09.18 22:52:41) 
Kolaylik saglayabilirlerdi ama otel gercekten dolu olabilir.


  • kuehles blondes  (18.09.18 23:04:21) 
o gun gelmeden dolulugu bilemezler sanirim. o gun sabah musaitlikleri varsa rica edin 2-3 saat tolerans gosterebilirler, kirmazlar muhtemelen. ya da damat zaten kesenin agzini acmis, biraz daha iteleyelim diyor da olabilirler :)

en guzeli dugun sabahi rica etmek ama bu da sizin icin riskli. (adamlar da bunu biliyor zaten :D

simdiden hayirli ugurlu olsun hocam.
  • brkylmz  (19.09.18 00:14:36) 
Oda sizden önce boş olsa 2 saatin lafını yapmazlar zaten, ama o gün odanın dolu olup olmayacağını bilmedikleri için olmaz diyorlar.

Değil müdür/yönetici, Paris Hilton olsa bu konuda bir şey diyemez. En fazla odayı size bir günlük hediye ederler.

Odayı önceden ücretli ya da ücretsiz size ayırmazlarsa odada kalan müşteriye erken çıkmalarını söyleyemezler elbette.

Çuval dolusu para harcamışsınızdır bu düğün/nikah için, 500 daha verin strese girmeyin. Hayırlı olsun.
  • John Bloor  (19.09.18 10:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.