[]

Uzaya gönderilen uydular ve uzay araçları

Voyager 41. yılında 20 milyar kilometreden fazla yol almış. Başına bir felaket gelmezse tam 1 milyar yıl yolculuk yapabilirmiş.

Bu uzay araçları hiç mi bir meteor yağmuruna, uzay boşluğunun fiziksel koşullarının sebep olabileceği kazalara, başka gezegenlere/uydulara çarpma vb. süreçlere maruz kalmıyor?

Geçtiğimiz yıllarda 500 milyon km. gitmiş başka bir uydu güneşle açısı doğru hesaplanmamış diye çöp oldu diye hatırlıyorum.

 
uzay çok büyük koca evde 2 toz zerreciğinin çarpışma ihtimali kadar ihtimal var


  • basond  (18.09.18 17:58:59) 
Dostum soyle ki, uzay o kadar korkunc sekilde buyuk ki istesen de bir seye denk gelip caprma ihtimalin cok dusuk. Cook cok dusuk.


  • stavro  (18.09.18 18:07:27) 
Meteorlar Asteroit Kuşağı ve Kuiper Kuşağı denilen yerlerde oluyor, yani uzayın tamamı bu gökcisimleriyle dolu değil. Ha bu kuşaklardan çıkıp sonsuz uzayda takılan cisimler de olabiliyor tabii hatta Dünya'ya falan da düşebiliyor ama uyduların ve uzay cisimlerinin bunlara denk gelme ihtimali yok. Hatta bu uzay araçları bu kuşaklara girseler bile asteroidlere çarpma ihtimali pek yok, zira bi cisimler filmlerdeki gibi iç içe değiller aralarında neredeyse binlerce kilometrelik mesafeler oluyor oluyor baya bi boşlukları var yani geçip gidilebilecek. Kuyruklu yıldızlar da mesela Güneş sisteminin etrafındaki Oort Bulutu'nda dolaşıyorlar, inanılmaz geliyor ama hepsinin bi matematiği var.


  • angelus  (18.09.18 18:14:02) 
izlediğim bir belgeselde Andromeda ve Samanyolu galaksisi çok uzun bir süre sonra çarpışacak ama korktuğunuz gibi değil o kadar fazla boşluk varki belkide hiç bir gezegen birbirine değmeden geçip gideceğiz şeklinde açıklamıştı.


  • Sir Anthony Hopkins  (18.09.18 19:18:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.