[]

Dogum Kontrol Hapi ve Migren

Doktor tavsiyesi ile yasmin'e basladim ancak inanilmaz seviyede migrenimi artirdigi icin yine doktor tavsiyesiyle 6. gun biraktim, dr gelecek ay tekrar muayeneye gelmemi ve farkli bir ilaca baslayabilecegimizi soyledi. Ozel muayenehanesine gittigim icin her gidisimde muayene ucreti ödüyorum. Yasmini alelacele onerirken dogru duzgun hikayemi almadi, kan testi vs hicbir sey istemedi. Diger ay icin tekrar gitmeden once sormak istedigim sey su, bu haplar sebebiyle migren yasayip da marka degisince kurtulan bir ornek var mi? Sonucta migren ilacla alinan hormonlara karsi bi yan etki ise, bu hormonlari icermeyen bir muadil de olmadigina göre, hic ugrasmasam mi diyorum? (Ilaca korunma amacli baslamistim pcos vs yok)




 
bildigim kadariyla Yasmin, bir cok ulkede yasaklanmis yan etkileri oldukca fazla olan ozellikle emboli riskini arttiran bi ilac(mis)

hapla korunmak istiyorsaniz baska haplara bakmanizi oneririm.

amac korunmaksa sanirim spiral daha etkili ve yan etkileri az olan bir yontem
  • cairo  (18.09.18 10:18:21) 
(git: 1308727) benim de ağızdan alınan hormonlarla ciddi sıkıntım var. korkunç şekilde bulantı ve kusma yapıyor ve geçmiyor. 3 sene önce doktorumun tavsiyesi üzerine hormonlu spiral taktırmaya karar verdim. (bkz: mirena )bu hormon sadece rahim içinde kaldığı ve diğer sistemlere zıplamadığı için hayatımı kurtardı. hem ilaç içmeyi unutma derdi kalmadı, hem de (ilk 1-2 ayı saymazsak) regl kanamalarımı günlük pedlerle geçirebilecek kadar hafifletti. gerçekten çok memnunum ve 5 yıllık ömrü dolar dolmaz çıkartıp yenisini taktıracağım. bu seçeneği de düşünmeni öneririm.


  • miv  (18.09.18 10:25:16 ~ 10:25:52) 
Neredeyse gittiğim hiçbir kadın doğum uzmanı kan testlerime bakarak doğum kontrol hapı önermedi. herkes fiks. yasmine alışmış, yaz geç modunda takılıyor.

Bana zamanında verdikleri bir ilaç (diane 35) hashimoto tetiklendi. 6 aylık ilacın etkisi 2 yılda silindi, özel doktordu..

O nedenle doktorunun 1 ay sonra bi daha muayeneye çağırması da garip geldi, ben olsam değiştirirdim. Paragöz doktor hiç çekilmiyor.
  • lcha  (18.09.18 10:57:32) 
Hepsi migreni tetikliyor sanırım. Belki bireysel olarak bazıları bazı kişilerde yapmıyordur ama onu da deneyerek bulmak zor. En iyisi hiç kullanmamak, çünkü meme kanseri riskini de arttırıyor.


  • curukturpkokusu  (18.09.18 11:11:43) 
yasmin beni de mahvetmişti, hem baş ağrısı hem de dayanılmaz bir mide bulantısı yapıyordu. yazz'a geçtiğimden beri çok rahatım.


  • theseachange  (18.09.18 12:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.