[]

evde protein bar yapımı

elimdeki malzemeler şunlar:

- yulaf
- kabuklu yer fıstığı
- çikolatalı protein tozu
- tarçın, hindistan cevizi tozu, kakao
- süt
- muz

bu malzemeler ile yapılabilecek en lezzetli ve sağlıklı bar tariflerinizi bekliyorum. (şunu da ekle demeyin malzemeler bunlar.) biraz hurma alabilirim belki marketten.

 
Tutucu yok gibi. Tutus icin bal falan gerekebilir


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.09.18 10:12:56) 
muz püresi var? yumurta da ekleyebilirim o tutar.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (18.09.18 10:14:35) 
yumurta bozulur fırınlasan dahi çok dayanmaz. muz da bozulur tabii ama fırınlandığı için belki yumurtaya göre daha fazla dayanabilir bilemedim. ben olsam hiç muz da koymazdım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.09.18 10:43:27 ~ 10:44:06) 
ben soyle yapiyorum.
bir adet fistik ezmesini firin tepsisine dokuyorum. uzerine mixerde cektigim, badem, ceviz, hurma ve kuru kayisiyi dokuyorum. sonra protein tozu, sut, kakao ve bal ekliyorum. istersen chia cekirdegi veya damla cikolata falan da ekleyebilirsin. sonra epey bir sertlesinceye kadar yoguruyorum. on numara bes yildiz oluyor.

  • baldur2  (18.09.18 10:55:30) 
@baldur2 sonra fırına mı atıyorsun yoksa bu şekilde yeniyor mu?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (18.09.18 11:01:56) 
sürekli yeme alışkanlığını devam ettrimekten başka ne işe yarıyor bunlar bilmiyorum. içinde protein tozu olan şeye sağlıklı demek de naiflik. ucuz olsa yine içim yanmayacak.

yerinde olsam kısık ateşte pişirirdim. kıvama göre (yulaf ile ayarlanır) lokmalık halde buzdolabı poşetlerine koyar ve dondururdum. poset icinde istegin sekli verirsin. dolapta da idare eder bi süre. cikartir cozdurur ve yersin. aninda yemek istiyorum diyorsan ilk cümleye tekrar bak. ayrica kavurdugunuz zaman sağlıklı yağlar trans yağa dönüşüyor diye biliyorum. bu yüzden çiğ kuruyemiş daha faydalı ve pahalı. yemeği şölene dönüştürmeyi seviyoruz ama yetenekli değilsek bunu sağlıklı halde yapmak bence çok zor.
  • hasmetizm 2046  (18.09.18 11:19:58) 
@yazar yazmaz yazan yazar

yok kanka buzluga atiyorum bir 20-30 dakika. sonra buzdolabinda tutuyorum.
yulaf ezmesi de ekliyorum soylemeyi unutmusum. cektikten sonra tabii gene mixerda.
  • baldur2  (18.09.18 12:20:01) 
Çekilmiş keten tohumu ile az miktar suyu karıstırırsanız yumurta ikamesi şeklinde, tutar karışım. Hurma da güzel kıvam veriyor.


  • buf-e kür  (18.09.18 12:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.