[]

Şişman olup kendini beğenen var mıdır?

Bazen çok şişman kadınlar görürüz hani çok abartılı giyinirler miniler göbeği açıkta bırakan kıyafetler gibi. Bugün bir şişman kadın arkadaşımla konuşuyorduk (ben de şişmanım) ve arkadaşım o kadınların bir kendini kandırma, yadsıma sanki biraz toplumla inatlaşma halinde olduğunu düşündüğünü söyledi. Ben de size sorayım: Toplumsal güzellik normlarının dışında olup kendini beğenmek mümkün mü, mümkünse nasıl yapıyorsunuz, bana da öğretin.




 
yoktur. rol yaparlar öyleleri. şişmanlık beğenilecek bir şey değil.


  • diffarentiationation  (17.09.18 20:27:01) 
Beğenmek değil ama kendiyle barışık olabilir tabii. Olmalıdır da, yoksa hayat geçmez. Napsın bu insanlar sonuçta, toplumsal normun dışında diye bunalıma girip intihar mı etsinler ?


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (17.09.18 20:31:04) 
Şişmanlıktan kastınız nedir bakmak. Lazim.
Kilolu olup kendini beğenen de güzel olan da var.
Görsel normlar zamana mekana ve kültüre bağlı olarak değişir.
Burada. Manken dediğinizi Gana ya götürün yüzüne bakmazlar. Orada yüzüne bakilmayan kadına burada taparlar. Abartmıyorum.

Kriterini sağlık olmalı. Estetik kısmı tercih, beğenidir.

Nasil olacağı ise öncelikle çevre, peşine kendini tanımakla olur. Çevrede gerçekten had safhada pompalanan tek tip bir güzellik anlayışı var. Bunun etkisinden kendini sıyırmak çok zor.
  • kisa  (17.09.18 20:32:45) 
Uzun uzun konuşulabilir bu konu.
Ama burada sorduğun şuna çıkıyor, benim güzellik anlayışımı değiştirin :) bu kolay değil.
Bu soruyu başkası sorsa nasıl cevap verirdin?
  • kisa  (17.09.18 20:34:09) 
Kendime göre bir cevap vereyim, güler yüz çok çok önemli benim için kadında. Peşine de kıvrımlı olması gelir ve meme Mühim. Ama bu tanımla karşıma akrep nalani çıkarırsan, hayır o değil işte. Ha kendini beğeniyordur mutludur bana bok yemek düşer.
Ama benim için önemli olanlar dediklerim. Saç rengi boyu ağız yapısı önemli değil mesela.
Anlatmak zor. Bu tipin dışına çıkan bir çok kadını da beğendim. Ama benim bu asil hoşuma giden şeyi nasıl değiştirecektsin?
  • kisa  (17.09.18 20:37:35) 
Neden ya ben begeniyorum. Ve ben oyle dusunmuyorum herkes kilosunu saklasin kilo versin sifir beden olsun diye bir kaide yok. Kendinden emin ozguveniyle herkesi alt edebilecek cok sisman kadin tanidim ben, etraflarinda fir donersiniz. Ama tabi soyle bir sey var kilolusun mutsuzsun ve kendini bir girdap icinde surekli yemeye verip kisir dongudeysen orada dur. Aynisi anoreksiya/blumia hastalari icin de gecerli. Bilmiyorum fazla mi acaba toplumun dayatmasiyla yasiyoruz zayif cici, sisman pis kaka degil oyle iste. Saglikli ol yeter bir de mutlu ol. Ama sagligini etkilemeye basliyorsa orada bi seyler yapmak gerekir yaslaninca zaten yazayacagin rahatsizliklari simdiden cekmenin ne alemi var.


  • formalite  (17.09.18 20:41:08) 
bbw, chubby diye kavramlar var. şişman kadınlar çekici olabiliyor.


  • black mamba  (17.09.18 20:41:42) 
Psikolojisi bozuktur, begeniyordur sisman halini.


  • stavro  (17.09.18 20:46:31) 
bir fincan kahve ile film izlemek +1.

hayatımın ilk 19 yılını DORU AT olarak geçirdim, son dört yıldır ise görenler "knk ağır yaşamlar'a başvursana sen DOKTOR NOWZARADAN'la görüş ;))" diyorlar.

açıkçası hayatımda köklü değişiklik olmadı benim. hatta belki yaşın etkisiyle genel anlamda daha özgüvenli birisi oldum. nitekim ilişkilerimin neredeyse tamamını "obez" iken yaşadım. zayıf olsam çok daha iyisi olabilir miydi? belki. ama gün içinde şüşko olduğum aklıma pek gelmiyor.

yalnız şunu altını çizerek belirtmem lazım: şüşkoluk suçtur, vatan hainliğidir. kendimize yüklenmememiz, ruh sağlığımızı korumamız, kendimizle barışmamız gerekiyor ancak bu şişmanlığı meşru kılmamalı... sağlık sorunu olanları ayrı tutuyorum, şişman olmak için hiçbir geçerli bahanemiz yok. sandığımızdan çok daha sağlıksızız, sandığımızdan çok daha fazlasını kaçırıyoruz. iki ucu da görmemiş insanların bunu anlaması çok zor.

ben kendimi hala beğeniyorum. aynaya baktığımda "aa şüşkoyum lan" desem bile "pü tipini skiyim" demiyorum. gördüğüm şey hoşuma gidiyor çünkü benim lan. daha iyisi olsun ister miyim? isterim. hepsinden önce sağlığım için. 25 yaşında merdiven çıkarken zorlanmamak için. yoksa şişman adamı/kadını da seviyorlar. gerçekten. mesele "karı kız" yahut "adam" düşürmenin çok ötesinde.

velhasıl ben şişmanım ve kendimi beğeniyorum, kendimle barışığım ama şişman olmayı kesinlikle normal bulmuyor, sevmiyor ve desteklemiyorum. bunu değiştirmek için çabalıyorum. her şey siyah veya beyaz olmak zorunda değil. ortası da mümkün.

ha şurası kesin ama: zayıfken karşı cinsle iletişim konusunda çok daha özgüvenliydim. şu an genel olarak daha özgüvenliyim bana kalırsa ama işte karşı cinsle iletişim konusunda zayıfken daha iyiydim. obezken çok daha numara çevirmiş olmama rağmen bunların büyük bölümü karşı tarafın ilk hamlesi üzerine gerçekleşti. ben şu an 74 kilo olsam mesela karşı cinse çok daha rahat yürürüm. şimdi özellikle internet üzerinden sorun oluyor. kızın hoşuna gidiyor, seni bi bok sanıyor ama obezsin aq. bunu açıklamak zorunda hissetmek, "ben seni sevmiyor değilim ama bu halimle görmeni istemiyorum" demek ve bunu karşı tarafı kırmadan yapmak çok zor. bugün sexy_boi olsam nette konuştuğum biriyle yarın buluşabilirdim. şimdi ise önce 5 ay konuşmadan, bu süreçte 8388 fotoğraf atıp da şüşko olduğum gerçeğini sindirmesine izin vermeden önce buluşmak istemiyorum. iyi hissettirmiyor.

öyle yani. dediğim gibi ben sokaktayken "tüh ya şişmanım yazık" diye düşünmüyorum. aksine iriyim, hayvan gibiyim, yer yer hoşuma gittiği bile oluyor. gelgelelim bazı durumlarda hoş değil işte, istemiyorsun, kötü oluyor.

önemli olan adaptasyon sağlamak, dengeyi sağlıklı kurmak. "şüşkoyum keşke ölsem" de demeyeceksin, "real men have curves" deyip kurabiye de yemeyeceksin. "şüşkoluk kötü ve mücadele etmem gereken bi şey ama bunun beni olumsuz etkilemesine izin vermemeliyim. başını dik tut reyiz göbeğin çakalları korkutuyor" diyebileceksin.

kendi adıma bu dengeyi kurdum sayılır. mevcut durumumu beğenmemekle birlikte ömrümü böyle geçirsem de çok mızmızlanmam o yüzden. hem ayıları hep sevmişimdir, biraz onlara benzemek kötü değil bence..........
  • der meister  (17.09.18 20:56:32 ~ 20:58:47) 
kilo alsam kendimi çok beğeneceğim. ahhh kilo, nerdesin. ama göt ve meme lütfen. göbekteki kiloyu kim ne yapsın.


  • for day to break  (17.09.18 21:02:22) 
tabi ki mümkün, herkes aynı bedende aynı kiloda, aynı tipte olmak zorunda değil.

mutlaka normalin çok üzerinde kilolu olmak,mutlaka normalin çok üzerinde zayıf olmak,mutlaka normalin çok üzerinde takıntılı olmak, hassas olmak vs. hepsi psikolojik bazı sıkıntıların şekil bulmasıyla alakalı, ama psikoloji normal kim var ki allasen?

bence kendine güvenli insanlar var, ve onlar kilolu ya da zayıf çirkin ya da güzel kendilerini iyi hissediyorlar. bununla ilgili 'Acayip güzelim' diye bir film var bitmek üzere o filme git mutlaka
  • hopp  (17.09.18 21:46:59) 
İnsanların rol yaptığından veya hasta olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
Sizin güzelik standartlarınızın dışında olup kendini beğenmesi mümkün olamaz, değil mi? Fazla kiloları olup gayet alımlı olan insanlar var. Sizin algınıza göre bu mümkün değilse kendinizi bu şekilde beğenmeniz zor.

  • pike  (18.09.18 00:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.