[]

futbolda kendi adamına faul yaparsan ne olur?

diyelim bir takım oyuncusu kendi takımının oyuncusunun ayağına kayıp onu düşürürse faul olur mu? bu olay ceza alanı içinde olursa penaltı olur mu?




 
Oyunun seyrini değiştirecek kural dışı bir hareket olduğundan kırmızı kartla çıkarılır diye düşünüyorum.


  • [GODDARD]  (17.09.18 20:08:49) 
bir şey olmaz oyun devam eder. faul rakibe yapılan hareketler için geçerli kendi adamına faul yapamazsın ama gider tekme atar, kayar düşürürsen vs. bu sportmenlik dışı hareket olur. o zaman hakem duruma göre uyarır ya da kart vererek cezalandırabilir.


  • nrmnm  (17.09.18 20:09:23) 
uluslararası futbol birliği kurulu'nun faul kurallarında "rakip" kelimesi geçiyor.

frikik olması için:
theifab.com
[A direct free kick is awarded if a player commits any of the following offences against "an opponent" in a manner considered by the referee to be careless, reckless or using excessive force...]

veya kart gibi durumlar için:
theifab.com
[A tackle or challenge that endangers the safety of "an opponent" or uses excessive force or brutality must be sanctioned as serious foul play.

Any player who lunges at "an opponent" in challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force or endangers the safety of an opponent is guilty of serious foul play.]


kaza olduğuna kanaat getirilen durumlarda bir karar çıkmayacaktır. ama kasıtlı zarar vermeye yönelik hareketlerde kırmızı kart görenler var:
www.dailymail.co.uk

tabii bu durum da rakibin aleyhine bir durum olmadığı için penaltı veya herhangi bir şey çıkması mümkün değil. kurallarda da "opponent" diye belirtmişler özellikle.
  • miras degil alin teri  (17.09.18 20:12:28 ~ 20:13:31) 
sportmenlik dışı hareket yaparsa bu kişi kırmızı kart görür ve rakip takım lehine endirekt serbest vuruş verilir.


  • himmet dayi  (17.09.18 20:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.