[]

iMac SSD taktırmak

Selamlar,
elimde iMac (21,5-inc, Late 2013) var ve SSD taktırmak istiyorum. hangi marka ssd alırsak pişman olmadan kullanmaya devam ederiz?

bir de 8 gm ram var. ekstra bir ram'e gerek olur mu?

 
ben de ssd istemiştim de hiçbir yetkili servis dönmedi. en fazla seri no sordular, hiç birine taktıramadım. en sonunda external ssd ile çözdüm.

iyi marka ssd olursa çok fark etmez kalite ve kullanım açısından, fazla ram de daha iyidir tabi.
  • passion rules the game  (17.09.18 14:42:41) 
imac'i bilmiyorum ama macbook icin ssd aradigimda derbeder olmustum. cunku apple her modelde en az 4 farkli seri ssd soketi uretiyor ve hicbiri birbirine uyumlu degil. normalde 200 lira olan ssd apple'da 1500 e satiliyor. mecburen baska bir mac'ten cikan ssdyi alip takmistim 600 liraya :)


  • tahtakafa  (17.09.18 15:09:04) 
21" 2013 imac'lar kullanıcı ya da yetkili olmayan biri tarafından açılıp kolayca disk ve ram takviyesi yapılabilecek cihazlar değildir. Bir göz atın, www.youtube.com

Yani yetkili servise vermenizi tavsiye ederim.

SSD markasına gelince elinizdeki cihaz sata disk kullandığı için soket değişikliği apple uyumlu mSata konektörü falan geçerli değil sizin için, öyle olsaydı 5 liralık ssd'ye 25 lira verecektik apple uyumlu diye yani yine yetkili servis daha mantıklı olacaktı.

Sata3 herhangi kafanıza esen düzgün okuma yazma rakamları olan bir ssd'yi taktırabilirsiniz, (eğer ki merdiven altı hizmeti göze alıyorsanız) Yetkili servis zaten standart bir ssd takıyordur.

Bütçeniz varsa 16'layın gitsin ram'leri de. Gerek olur mu çok geniş bir soru, bana oluyor başkasına olmaz yaptığınız işlere bağlı.
  • hedep  (17.09.18 16:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.