[]

7 yaşında köpek - Bağırsakta kitle

Köpeğimiz dışkı yapmakta uzun zamandır zorlanıyordu. Makatta kemik parçaları sıkışmıştı bir ara. Bir iki yabancı cisim daha sıkışmış ve çıkarılmıştı. Şimdi 1 ay sonra tekrar veterinere götürüldüğünde adam çıkışta bir kitle olduğunu söylemiş. Çıkışa yakın.

Yaşı ilerlemiş kabul edildiği için, ameliyatın riskli olduğunu söylüyor. Dışkıyı çok zorlanarak, çoğu zamanda sızıntı şeklinde yapıyor. 3-4 gün yapamadığı oluyor. Günde 7-8 kez çıkarılıyor.

Köpeğinin başına bu tür birşey gelen oldu mu? Olduysa ne tür tedavi izlediniz? Tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

 
yani bence yine vet'e gitmeli
belki zeytinyağı verseniz diycem ama büyük bişi takıldıysa belki anca operasyonla çıkar. :/

köpeğin kendisine danışmanız lazım bu durumda... ciddiyim. :)

orada yağ bezeleri olur. vet genelde bunu boşaltır. cinsi nedir, tüylü bişi mi?
  • kediebesi  (10.03.10 14:10:06 ~ 14:40:27) 
zeytinyağı, keten tohumu gibi şeyler zaten 1-2 aydır yapılıyor. Evcil hayvan hastanesinde bayılıtılarak teşhis yapıldı. Zaten tahminen takılan birşey yok. Sadece makatın orada bir kist var sanırım.

Ameliyat riskli olduğu için doğru karar vermek istiyoruz.
  • arnold schwarzeneger  (10.03.10 14:22:20) 
Bizim kedimizde de 1 yıl önce acilen ameliyat olma durumu çıkmıştı, ama ameliyat ettirmek zorundaydık, yoksa ölecekti ve o zaman 11 yaşındaydı, yaşlı olduğu için de riskli bir ameliyattı. Ameliyatı sağ sağlim atlattı, aradan bir yıl geçti, şimdi 12 yaşında ve çok sağlıklı çok şükür.

Köpeğinize de çok geçmiş olsun, inşallah atlatır.
  • marcelle  (10.03.10 14:47:59) 
doktor ameliyat durumunda %30 masada kalma riski var diyor. %30 da nüksetme riski diyor.
yani düzelme ihtimali %40.

keten tohumu, zeytinyağıyla normal hayatına devam edebileceğini, kitlenin ilerlemeyeceğini bilsem hiç ameliyatla canını yaktırmayacağım.
  • arnold schwarzeneger  (10.03.10 14:54:45) 
iyi de hayvan ameliyat olmazsa da sonuçta kakasını yapamadığından bir şekilde ölmez mi? yani tamam masada kalma ihtimali var da masada kalmasın diye yapmıycak mı hayvan kakasını. dr bu konuda ne diyor? başka vete götürdünüz mü?
çok geçmiş olsun

  • brc  (10.03.10 16:20:52) 
kakayı bir şekilde yapıyor. ama bazen zorlanıyor ve acı çekiyor.
doktor kendi köpeğim olsa bu ameliyata sokmazdım gibi birşey demiş.
ameliyat yeri enfeksiyona meyilli olduğu için ameliyat sonrası da sıkıntılı geçeceği ve nüksetme tehlikesi olduğu için şimdikinden daha mı çok acı çektiririz diye kararsızlık yaşıyoruz. ondan bu tür bir tecrübe yaşayanların fikirlerini öğrenmek istiyorum.
  • arnold schwarzeneger  (10.03.10 16:38:07) 
bu arada köpek kırma bir cins ve oldukça iri. ve tüylü. pek sakin bir hayvan da olmadığı için traş ettirmek için de narkoz yemesi gerekiyor. daha bugün narkoz yediği için tekrar uyutmak fazla olacak diye düşünüyorum. yoksa makatı rahat görmek için traşlansa iyi olacaktı.


  • arnold schwarzeneger  (10.03.10 16:41:04 ~ 16:41:40) 
dediğim gibi durum yağ bezelerinde olabilir.
benim köpeğim de çok tüylü ve bazen bildiğin bok tıkıyor arkasını, götüne yapıştığı için ve tüylerden hiç görünmüyor.

geçmiş olsun :/
  • kediebesi  (10.03.10 16:47:56 ~ 16:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.