[]

bu içilir mi? (etil alkol)

rakı yapmak üzere eczaneden aldım. eczacıya göre acı katılmamış ve tarımsal kökenli (tahıldan üretilmiş) olduğu için içilebilir.

siz ne dersiniz? içilebilir cinsinden mi bu? zehirlenip kör olmayalım.


 
seyreltmeden içme, ya da daha basitçe yazayım bu doğrudan içilebilir bir şey değil. yazmaya üşeniyorum internette türlü türlü etil alkolden nasıl rakı yapılır tarifi var. denedim güzel oluyor.


  • dafaiss  (17.09.18 00:37:39) 
etil alkol içilir ama önce damıtılması lazım. öyle meyve suyuyla karıştırıp votka gibi içersen ciğeri mideyi vs. eline alırsın hatta komaya girebilirsin.


  • sir gawain  (17.09.18 00:40:32 ~ 00:42:54) 
abi elbette bidondan doldurup doldurup içmiycez. dedim ya soruda, rakı yapmak niyet. 1'e 1,2 oranında su ile seyreltip %45 yapıyoruz zaten.

güzel ve denenmiş (yapması değil içmesi denenmiş) tarifimiz var da, alkol bire bir aynı alkol değil. yapan kişininki yerli üretimdi (antalya organize sanayi), bu ithal. onda şeker pancarı melasından üretilmiştir yazıyordu, bunda tahıl. onda c2h5oh diye formül yazıyordu, bunda yok. o açıdan soruyorum, içilemeyen cinsinden almış olmayalım?
  • kibritsuyu  (17.09.18 00:42:21 ~ 00:47:14) 
Açıkçası bu konuda bilgilenmiş değilim fakat, en son bu evde içki yapımı olayları patladığında hükümet etil alköl satımı konusunda belli yasalar getirmişti, bunlardan biri de satılan etil alkolün insan vücuduna zararlı olan bir kimyasal içerme zorunluluğu olmasıydı.

Eğer yanılıyorsam -ki umarım yanılıyorumdur- o zaman sıkıntı olmaz, eğer yanılmıyorsam, o zaman kullanmamanızda fayda var.
  • mirafiori  (17.09.18 00:46:23) 
@mirafiori'nin bahsettiği olay yanlış hatırlamıyorsam insan vücuduna zarar verecek kimyasal değil de tadını içilemeyecek kadar acı yapan bir kimyasaldı. eğer ondan içeriyorsa sanırım yine ölmezsin ama tadından içilmez.


  • der meister  (17.09.18 00:50:25) 
en iyisi baştan yarı yarıya suyla seyrelt bi bardağın içine tadına bak.

hakkaten acılaştırıcı madde konulduysa kesinlikle içemezsin.

birde aktif karbon ile süzüyolar bu tür alkolleri bir kaç defa, tadını oldukça iyileştiriyormuş.
  • killerbee  (17.09.18 00:59:00 ~ 00:59:32) 
acı madde yok abi ondan eminim. özellikle acı madde olmayanından aradım buldum.

sormak istediğimi anlatamadım sanırım. bakınız şu da etil alkol: tinyurl.com

ama diyor ki açıklamasında, "tarımsal kökenli değildir, gıda, akaryakıt, hede hödöde kullanılmaz". yani bu da etil alkol, bunda da acı madde yok ama İÇİLMİYOR.

şimdi ben size eczaneden aldığımın etiketini koyuyorum. bu içilmeyen cinsten mi yoksa içilenden mi, bir yerinden anlaşılıyorsa anlayan kişi bakıp söyleyebilir mi, onu soruyorum.
  • kibritsuyu  (17.09.18 01:30:11) 
  • Lim5  (17.09.18 02:23:45) 
Acılaştırıcı madde olayından sonra hiç almadım ama öncesinde aldıklarımın etiketinde "muhtelif gıdaların yapımında kullanılır" gibi bir şey yazıyordu. Eczacı bir teyzemiz eczaneden tıbbi kullanım amaçlı alkol alıp likör yapıyor, seninkinden olabilir.

Acılaştırıcı maddeyi aktif karbonla tutamıyorsun bildiğim kadarıyla.
  • pati  (17.09.18 07:43:45) 
aktif karbon acılaştırıcı madde için değil, tadını biraz daha yumuşatmak için kullanılıyor.


  • killerbee  (17.09.18 09:18:05) 
Îçilir. Daha geçen hafta eczacı arkadaşımdan aldığım etil alkolle rakı yaptım. Güzel de oldu.

Metil alkol zehirli. Etil alkolde sıkıntı yok.
  • old possum  (17.09.18 09:52:14 ~ 09:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.