[]

Aikido Hakkında Yardım

Merhabalar,uzun düşünceler sonunda aikidoya başlamaya karar verdim.İstanbul Avrupa yakasında gidip deneyimlediğiniz bir dojo var mıdır? Ben evime yakın olarak aikimode'u buldum ama nasıldır bir bilginiz var mı? Onun dışında bir de geleneksel aikido iwama ryu varmış .O da bana yakın ama internette pek bir bilgi bulamadım. Hangisini önerirsiniz?
Spor geçmişi olmayan biri olarak çok zorlanır mıyım?
Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum .
Şimdiden çok teşekkür ederim .

 
Selamlar. Lokasyon hakkında bilgim yok, dövüş sporları hakkında yorum yapacağım. Ben yapacağım sporun müsabakası olsun, amatör olarak dövüşebileyim istedim. Aikidoyu bu sebeple baştan elemiştim. Bir sorunuza yanıt verebilirim: Ben muay thai yapıyorum, çok sert ve zor bir spor. Çok rahat alıştım ve yaptım, zorluk konusunda endişeniz olmasın siz bir insansınız: olağanüstü uyum sağlama kabiliyetine sahip canlı. Kolay gelsin.


  • farabi  (16.09.18 21:02:08) 
İwama ryu ekolünü çalıştıracak çok az usta olduğunu duymuştum. amacınız sokakta işe yarasın diyorsanız ercan şarbat var ninjutsu ustası onu araştırın derim.


  • komando kani var bende  (16.09.18 21:03:34) 
Kadın olduğunuzu şu an fark ettim. Bir kadın olarak sokakta işinize en çok yarayacak disiplin krav maga ve ninjutsudur. Teke tek karşılaşmalar içinse brazilian jui jutsu da kadınlar için idealdir.

Yalnız sokakta işime yarasın, felsefe ve ruhani disiplin aramıyorum ama son derece bilimsel olsun diyorsanız krav maga, felsefe ve ruhani disiplin de olsun istiyorsanız ninjutsu, müsabık olarak da karşılaşmalar yapmak istiyorsanız bjj diyorum. Aikido bana çok bilim dışı gelmişti.
  • farabi  (16.09.18 21:07:55) 
@farabi felsefesi olması da benim için önemli çünkü uzun yıllar sürdürmek istiyorum . Ninjutsu'yu da araştırdım ama aylık aidatları beni biraz aşıyor yoksa onu da deneyebilirdim.


  • lady andromeda  (16.09.18 21:16:19) 
Krav maga'nın da kendi içinde bir sistemi var tabii ki ama yüzyıllarca sürmüş bir geleneği yok. Mesela krav maga kadar kaçmayı temele alan bir disiplin (bir dövüş sporu ya da sanatı değildir) görmedim. Bu çok güzel bir tutum. Ama mesela söz gelimi, bu tutumun temelinde felsefi bir derinlik yok: Yalnız hayatta kalmak var. Bu sebeple ruhunuzu disipline edecek bir tarafı yok.

Bjj için ne dersiniz? Aikido gibi bir felsefi temeli yoktur ama uzun yıllar emek harcamanız gerekir sporda tutunmanız için. Ve 1'e 1 karşılaşmalarda en etkili spor olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle kadınların başına gelebilecek birtakım kötü durumlarda hasmın kemiklerini kırmak mümkündür. Bunun yanı sıra kuşak sistemi vardır, çok ama çok emek ister.
  • farabi  (16.09.18 21:24:49) 
@farabi Evet bjj de olabilir aslında geçen sene bir deneme dersine de katılmıştım . Araştıracağım . Çok teşekkür ederim yardımlarınız için .


  • lady andromeda  (16.09.18 21:38:34) 
Rica ederim. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorunuz.


  • farabi  (16.09.18 22:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.