[]

Market fiyatları son zamanlarda iyice uçtu ?

bakıyorum doğru dürüst aldığımız hiçbir şey yok 100 - 200 lira kafadan gidiyor. alkol falan yok yani, temel ihtiyaçlar. bim, a101 gibi ucuz diyebileceğimiz yerler bile basmışlar zamı.

siz ne düşünüyorsunuz ?


 
aynen öyle.


  • sutlu nescafe  (16.09.18 16:35:32) 
maliyetler artıyor, üretim yok. gayet normal.


  • sanal uyku  (16.09.18 16:35:58) 
Kahvaltı ürünleri ve temizlik malzemeleri ekstra zamlandı.


  • intern in the house  (16.09.18 16:45:18) 
geçen gün Migros'tan üç torbalık alışveriş yaptım.
içinde et, şarküteri, alkol, deterjan yok.
150 lira civarı tuttu.

aşırı bir pahalılık var.
para göz göre göre akıp gidiyor.
ona 100, buna 150 derken, bazen bir günde bin lira falan harcıyorsun, ortada bir şey yok.
  • blatta hiberna  (16.09.18 16:48:53) 
bim gofreti olmuş 5.25 tl.
ufak paket karabiber 10 lira.

çok enteresan fiyatlar görüyorum her gittiğimde ve tabi bir çok şeyi sırf bu rantçılar fırsatçılar para kazanmasın diye erteliyorum.
  • killerbee  (16.09.18 17:01:22) 
5 litre su 5 lira


  • gölgede aynı  (16.09.18 17:08:25) 
Akıllı olun. Uygun şeyler alın. Gidip kilosu 40 tl peynir alırsan öyle. 9 tl da var. Paran yoksa öyle yap. Şikayet etme.


  • dramadi  (16.09.18 17:24:09) 
Once o marketler basti zammi zaten.


  • superfluid  (16.09.18 17:30:52) 
Einstein gelmis. Acaba biz neden 10 kurusa sut varket 5 liraya aliyoruz. Tuvalet kagidi aklini kullanirsan aslinda 2 lira 35 kurus ama bizim kafamiz calismiyor diye 20 liraymis aslinda.


  • Traveller  (16.09.18 18:32:47) 
@traveller

Uydurma kardeşim. Evet doğru selpak alırsan başka. Carrefour tuvalet kağıdı alırsan başka.

Paran yoksa şikayet etme birader. Daha çok para kazanmak için uğraş. Onu diyorum. Halkımız şikayet etmekten başka birşey yapmıyor.
  • dramadi  (16.09.18 19:00:38) 
son zamanlarda burada gördüğüm en boş beleş cevap.


moderasyon izne mi çıktı, hala böyle insanları konuşturuyolar burada?
  • killerbee  (16.09.18 19:15:58) 
ben çok mutsuzum yau. resmen fazia. üzgünüm. tamam ben hiçbir zaman parayı idareli kullanabilen biri değildim ama yazıktır günahtır, öğrenci adamlarız bim'e girince ağlayarak çıkıyoruz. şu an eppek, belki tavuk, yumurta, pirinç, mercimek, bulgur, peynir vs. dışında HİÇBİR ŞEY alamıyoruz ki o şekilde de anca ay sonunu getirebiliyoruz işte. pantolonun ağı yırtılsa terziye verip yaptıracak paran yok.

eskiden sen fakirsen bile insanlar değildi, emmoğlu bi 100 lira harçlık veriyodu 6 ay yaşıyodun onunla. şu an öyle değil. inan çok zenginler haricinde (ki o insanlar zaten bizim hayatımızda değil) herkes başını kaşıyor, "noluyo le" diyor.

bence bu kriz falan değil. yıllardır sürdürülen yanlış politikaların sonucu olarak YAVAŞ YAVAŞ kalıcı bir fakirlik dönemine geçiyoruz. iki sene sonra hiçbir şey düzelmeyecek. sadece kısmen adaptasyon sağlayacağız. ne bileyim belki bazı şeyleri türkiye'de üretmeye, daha uygun fiyatlara alabilmeye başlarız. zannetmiyorum ama belki temel gıda ürünleri için kampanyalar olabilir ya da belki bazı kesimlere ücretsiz verilir. bu şekilde "nasıl ekmek alacağız?" diye düşünmeyiz belki ama maaşımız 150 dolar olur, buzdolabımız 30 yıllık olur, en büyük sosyal aktivitemiz parkta termostan çay içmek olur.

ben kendi adıma alışmaya çalışıyorum. kabullenmek lazım bunu artık. ülkece fakirleşiyoruz ve şanslı olanlarımız hariç uzun vadede hepimiz bununla yaşamak zorundayız sanırım. yurtdışında yüksek lisansmış, kurban bayramında avrupa kaçamağıymış falan AHAHAH bye.
  • der meister  (16.09.18 19:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.