[]

MUhabbet Kuşu yem tavsiyesi

şansıma bir muhabbet kuşu kondu balkonuma. tanıdık birinden kafesle biraz yem aldım, yem bitti şimdi. yeni yem alacağım ama nasıl bir yem almalıyım? arkadaşın verdiği yem içinde renkli tanecikler de olan yuvarlak yemlerden. bir forum sitesinde bunların zararlı olduğunu yazmış biri. akıl verebilecek olan var mı?

bir de kimi yemler var kilosu 100 tl- 200 tl. bu kadar büyük bir fark var mı yoksa hikaye mi? ben çocukken muhabbet kuşu bakmıştık bildiğimiz hiç bir ekstrası olmayan yemlerle 10 sene civarı yaşadı hayvan. o zamanlar yoktu tabi böyle vitaminli, mineralli, aminoasitli yemler.


 
o renkli parçalar kurutulmuş ekmek parçasının boyanmış hali. haliyle bunlar kanserojen. halamların kuşu vitakraft yiyor (8 yaşında), onu tavsiye edebilirim. o vitaminli, vitamin kokuyor hatta. boyasız olmasına dikkat edin yemin, bir de ben bakarken yerli bir marka vardı mavi boncuk muydu neydi, paket yem böcekli çıktı. çok ucuz olunca bunlar sorun olabiliyor. ama kilosu 100-200 tl olan mama bilmiyorum, duymadım.
not: arada bir bulabilirseniz dal darı verin, çok seviyorlar. bir de marul, salatalık, yerse meyve falan.

  • slow like honey  (16.09.18 16:59:14) 
yemi hakkında çok bilgi sahibi değilim, yalnız, kursağının çatlamaması için kuş kumunu yemle birlikte karıştırıp vermeniz gerekiyor. onun dışında meyvedir, yeşilliktir, darıdır bunlar sık sık verilmez, ishal yapar. ishal olunca hemen ölüyolar zaten.


  • nice tnetennba  (16.09.18 17:04:33) 
meyve ve yeşilliğin sık verilmemesi konusunda katılıyorum da dal darı zaten normal mamasının dalından ayrılmamış hali, yaş falan da değil. onun ishal yaptığını hiç görmedim.


  • slow like honey  (16.09.18 17:13:13) 
ha ben onu bildiğimiz darı diye algılamışım, pardon. gerçi kuşçu sizin dediğinize de zararlı demişti, yapıştırıyolar mıymış neymiş.


  • nice tnetennba  (16.09.18 17:37:33) 
ha yok o muhabbet krakeri denen zamazingo. bu darının doğal dalındaki hali, bir şey yapışmıyor.


  • slow like honey  (16.09.18 17:49:52) 
ben getir.net şundan alıyorum sürekli. papağanım da bundan yediğinden tam süre veremiyorum ama 2 hafta falan gider ortalama. bunun yanında papağanı beslerken çok az elma verdiğim oluyor. kabuksuz yem almanı tavsiye etmem çünkü benimki hiç yemedi. bunların yanında tuzlu olarak soslu mısırın toz halini çok seviyor. arada parmağımla beslediğim oluyor. ek olarak bir tane de 10 lira civarına vitaminleri oluyor suya karıştırılan, onlardan alırsan yeter.


  • smasdi  (16.09.18 17:49:59) 
quik ya da champion alabilirsin. suyuna da multivitamin karıştırmak şart. onun için de avisol öneririm.
mamanın her zaman taze olması çok önemli. geçen ay dişi kuşumu kaybettim. evim çok sıcak olduğu için etrafta bol miktarda güve kelebeği oluyor. gidip kızın yediği kaba yumurtlamış. (iki kuşum da farklı kaplardan mama yiyorlardı.) muhtemelen kurtlar ilgisini çekti ve yedi. sonunda ishal... :(

benim kızım da bana balkondan gelmişti. :) ikinize mutluluklar dilerim.
  • kargalarin tanrisi  (16.09.18 19:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.