[]

Dişim beni öldürecek!

Öncelikle click bait stilinde duyuru açtığım için özür diliyorum ancak bir çözüm bulamazsam, gerçekten hayati olabilir.

Wing chun antrenmanında aldığım sağlam bir darbe ile halihazırda çürük olan sağ alt küçük azı dişimin yarısı kırıldı. Ayrıca sol üst küçük azı dişim de fazlasıyla acımaya başladı. 28 yıllık ömrümde yalnızca bir defa diş problemi yaşamıştım, 2 yıl önce, on da kanal tedavisi sırasında dişimde iki iğne birden kırılması ile sonuçlanmıştı. Orası aslında tam bir rezalet konusu, zaten hukuki bir mücadele vermiştim o zaman, neyse ki mevzu ve dişin probleminin tam olarak çözülmesi, 4-5 ay kadar sürse de sonunda kurtulmuştum.

Bu sebepten dolayı aşırı bir dişçi fobisi gelişti bende. İlk 2 gün çok acı çekip haplarla idare ettim, diğer 2 günde ise acı kalmamıştı. Ama 3 gün önce yeniden, öyle bir ağrı yapmaya başladı ki dayanılmaz hale geldi. Bu arada, ülser hastasıyım ve bu süreçte midemi mahvedeceğini bile bile apranax almak zorunda kaldım. 2 gün o ağrıyı çektikten sonraki geceyi yatakta kıvranarak geçirdim, evime yakın bir özel diş hastanesi var, kapısının önünde açılmasını bekledim çektirmek için. Film çekildi, muayene yapıldı, enfeksiyon olduğu için çekemeyeceğini söyledi hekim, augmentin yazdı. Ama artık dayanamadığım için o gün çektirmekte karar lıydım. Protezci bir arkadaşımın önerisiyle isim yapmış bir hastanedeki hekime gittim, dişi gösterdim. Önce "çekerim. O kadar ciddi değil" dedi ve 3 saat sonrasına randevu verdi, o 3 saatlik sürede benim yanak şişmiş bayağı. Gittiğimde fark etti hekim, yine de filme bakıp yapabileceğini söyledi, ilk anestezi iğnesini vurdu, uyuşmasını beklerken benim şişlik daha da arttı. Bunun üzerine riske atmak istemediğini, antibiyotik tedavisiyle inflamasyonu geçirdikten sonra işlem yapacağını söyledi. Anestezinin etkisiyle dişi ve ağrıyı hissetmiyordum ve 1 haftadan uzun süreden beri ilk kez, püre, çorba ve cicibebe dışında bir şey yiyebilmek için fırsat olduğunu düşündüm. Balık yiyordum sadece sol tarafı kullanarak, bu sefer de soldaki, ağrıyan dişimin yarısı kırıldı:(

Günlerdir muazzam bir acı çekiyorum. düzgün yemek yiyemiyorum, son 2 gece-3 gündür uyumadım. Uykuya dalıyor gibi olup kabuslar, saçma sapan şeyler görüyorum defalarca. Şimdi de kırık dışın yanındaki iki dişin dibine kan oturdu ve onlar da ağrıyor. Şu inflamasyondan ve ağrıdan nasıl kurtulurum? Lütfen bir diş hekimi ya da tıp doktoru iyi bir öneri versin. Çıldırmak üzereyim.

 
hemen hemen aynı süreçleri -kanal tedavisinde uç kırılmasına kadar- yaşamış biri olarak antibiyotik tedavisi ile iltihabın geçmesini beklemek dışında bir seçeneğiniz yok sanırım. ağrı için de ağrı kesici. ülseriniz için diş hekimine değil normal hekime danışın. en son bir diş hekimi alerjim olduğunu belirtmeme rağmen aynı etken maddede farklı bir antibiyotik yazınca, bu tip durumlarda varsa tanıdık doktorlara yoksa da aile hekimime danışıyorum önce.


yani diyeceğim burada sormak yerine en azından ağrıkesici için tanıdık bir doktor bulmaya çalışın eş dost arasından yada yarın ilk iş aile hekiminizi veya yakındaki bir hastaneyi ziyaret edin.
  • issiz karga  (16.09.18 16:42:47 ~ 16:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.