[]

Guttag'ın kodu Python'da neden SyntaxError veriyor?

x = 3
ans = 0
itersLeft = x
while (itersLeft != 0):
ans = ans + x
itersLeft = itersLeft - 1
print(str(x) + '*' + str(x) + ' = ' + str(ans))

John Guttag "Introduction to Computation and Programming Using Python
with Application to Understanding Data" adlı python 3.5 için yazdığı kitapta iteration'lara girizgah yaparken böyle bir örnek kod yazmış ama bu bendeki 3.5'ta çalışmıyor.

nedeni ne olabilir?

concatenationları çıkarıp sırf virgülle falan denedim, olmadı e başka hata olma olasılığı olan bir yer de göremiyorum print argümanından başka?

 
while altindaki satirlar tabla saga atildi di mi? (intend edilmesi gerekiyor)


  • cedex  (16.09.18 15:03:35) 
evet evet indentation yaptım


  • godoşu beklerken  (16.09.18 15:04:06) 
bende calisti siz ne hatasi aldiniz?


  • cedex  (16.09.18 15:07:50) 
cedex, düşündüm de, şu an python'u kaldırdığım ve anaconda yüklüyor olduğum için test edemiyorum- ama indentation'ı space'le, tab'le vs ile yapıp yapmadığımız önemli mi?


  • godoşu beklerken  (16.09.18 15:08:03 ~ 15:09:02) 
fark etmez, hepsi ayni hizada olmali sadece


  • cedex  (16.09.18 15:09:57) 
tamam, çok teşekkür ederim denediğiniz için. keşke kaldırmadan önce sorsaymışım. en azından büyük ihtimalle hizalama hatası yaptığımı düşünüyorum şu an, sağ olun.


  • godoşu beklerken  (16.09.18 15:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.