[]

Matrix filmindeki Neo'nun gerçek bedeni

Neo'nun bedeni makinaların şehrinde hapisti. Ama bizimkiler bu bedeni kurtarıp gemiye taşıdırlar. Hem de makinalar yardımıyla.

Neo'yu bir makina kurtardı, sonra onu bir tünele bıraktı. ordan da bizimkilerin gemisine taşındı. Nasıl oldu bu?


 
Ben bunu, mimarın hem Matrix'i hem de "gerçek dünyayı" yaratan olduğuna delil olarak görüyorum.


  • farabi  (16.09.18 14:28:41) 
bilgisayar da, telefon da, nebukadnezar da makina. bunda bi sorun yok. sorun makinalığını bilmeyen, insan gibi davranan makinada. yani makineler düşman değil. kendini insan gibi gören makineler düşman/kötü.


  • idonthaveatvset  (16.09.18 14:41:07) 
Neo'nun kendisi de makine, makinelerle Neo esasında aynı tarafın elemanları.


  • angelus  (16.09.18 14:46:16) 
@İdont hayır bildiğin düşman makina onu alıp tünele bırakıyor. Zaten düşman makina şehri orası.

@angel neo makina da olsa onun oradan nasıl geldiği konusunda şüpheye düşmeleri gerekirdi morpheusun.

Asıl sorun, makina şehri ile gemi arasında nasıl bir bağlantı var ki noe tünelden düşüp makinaya geliyor?
  • masmeleddin erdogan  (16.09.18 15:05:02) 
Bunları anlayabilmen için sadece Matrix'i izlemen yetmez Animatrix'i de izlemen gerekir, zira makine şehri gemi Zion dünya gerçek dünya diye düşünülen yerin hepsi aynı programın içi, filmde bildiğimiz anlamda bir "Dünya" yok, hepsi aynı program aynı simülasyonun bir parçası, bağlantısı bu.


  • angelus  (16.09.18 15:18:52) 
neo kırmızı hapı içtikten sonra aynanın karşısında ayna sıvıya dönüşüyor ve miğdesinin içine giriyor. bu morpheus ve ekibinin yaşayan kişileri matrix sistemine ölü/hata vermiş gibi göstermeleri için bir "hack" işlemi. sonra makineler ölü insana ihtiyaç duymadıkları için gerçek dünyadaki bedenini çöpe/kanalizasyona atıyorlar. bizimkiler de bedenin nereye atıldığını bulup kurtarıyorlar, çok net olarak bu sahneler vardı filmi dikkatli izlememişsiniz anlaşılan.


  • synch  (16.09.18 15:35:19) 
Bu konuda iki düşüncem var.
1. @farabi+1 (ki "gerçek dünya" kavramı da halihazırda her zaman kuşkulu)
2. Sistemde hata olup kendi kendine bedenleri uyananlar hep oluyordur. Bu hataları görevli çöpçü makineler bulup tarladan toplayıp kanalizasyona atıyordur. Malum, zihinleri henüz matrix'ten kurtarılmadığı için bunlar ölü bedenler kabul ediliyor. Ancak eğer ki o hapı almışsan zihnin de matrix'ten çıkartılıyor ve yaşayabiliyorsun. Tabi hikayeye göre o bedenlerin eritilip tekrar kullanılmasını bekleriz, çöpe atılmasını değil. Bence bu noktada hikayenin akması için bu kusuru göz ardı ettiler.
  • naif hayvan  (16.09.18 15:41:24) 
neo hapı içince uyandı ve artık makine şehrinde pil olmaktan çıktı makine bunu farkedince onu ölsün diye çöpe attı(tünele) morfeus da o çöpün dibine gidip düştüğü yerden aldı onu. morfeus almasaydı zaten açlık vs den ölecekti normal uyanan bir insan.


  • basond  (16.09.18 15:45:12) 
@masmeleddin makine "hacklenebilir", adamlar da hacker, o yüzden "düşman" makinesini de hackleyebilir.


  • idonthaveatvset  (16.09.18 16:04:05) 
Uyananları makineler unplug edip serbest bırakıyor ölmüşler gibi. Sanırım bu nedenle.

Bir diğer teori de makineler zaten "uyanan" insanları öldürmek yerine serbest bırakıyor çünkü uyandıkları dünya da bir simülasyon ve kandırmaca. Kanıt olarak da Neo'nun Matrix dışında da güçleri var yani o dünya da gerçek olamaz. Makineler birkaç katmanlı bir gerçeklik yaratarak insanları tam tahakküm altında tutuyor olabilir.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.09.18 16:50:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.