[]

Yurtdışında TESL sertifikası eğitimlerine katılmak? (Amerika)

Şimdi bilindiği üzere anadili ingilizce olmayan kişilere öğretmenlik yapmak için bu sertifikaya sahip olmamız gerekiyor. Şu an İngilizce öğretmenliği yapıyorum, bunu yurtdışında yapabilmek için de bunu almak gerekli. Merak ettiğim şimdi bunların kursları açılıyor, yakın zamanlarda bu eğitime Kanada'da katılan birinin blog una denk geldim, benim merak ettiğim biz bu eğitimi mesela Amerika'da almak istiyorsak illa orda mı yaşıyor olmamız gerekir yoksa eğitime katılmak amaçlı ön kayıt yaptırıp vize alıp gitme şansımız var mıdır? Biraz karışık sordum ama durumla ilgili olanlar anlayacaktır. Bir bakıma bir taşla iki kuş.




 
CELTA al, istanbul'da var. (Eğitim zaten Cambrdige Assessment sağlıyor. Müfredat/ücret her yerde aynı) Her yerde geçer. Paran varsa bi üstü olan DELTA'yı al.


  • idonthaveatvset  (16.09.18 13:48:46) 
@idonthaveatvset
Bunlarla direk yapabilirsin diyorsun değil mi? Yapman gerekn açık pozisyonlara başvurmak oluyor yani.

Amaçlarımın başında aslında amerikaya gitmek var da biraz :) turist vizesi dısında alternatifim olur diye de dedim.
  • elloweeth  (16.09.18 14:22:27) 
CELTA dünya genelinde (nerde olursa olsun) ELT işini yapacaksan asgari standart. Sana tavsiyem DELTA alman, özellikle de eğitim fakültesi çıkışlı değilsen. Alacağın DELTA ile Kanada'dan Avustralya'ya uzanan arasında istediğin ülkede İngilizce öğretmeni olarak iş bulrsun.

Bunu bir de ELT y.lisansıyla taçlandırmanı öneririm.
  • idonthaveatvset  (16.09.18 14:44:09 ~ 14:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.