[]

Komşum Ağaçlarımı Kesmemi İstiyor.

düzeltme : tüm ağaçların kökleri kendi bahçemizdedir. komşu tarafına ağaçlarımın bazı dalları geçmiş durumda.


evimizin yanındaki arsaya 9 ay önce yapımına başlanan binanın bir dairesine 2 ay önce yeni biri taşındı. kendisiyle gündelik selamlaşma dışında iletişimimiz olmadı.

evimin tüm kenarlarında 10 yıllık meyve ağaçlarım var. yeni taşınan komşumuz gece hışırtı yaptıkları için ( şimdilik tek şikayeti ) korktuklarını bu sebeple de kesilmelerini istiyorlar. yaz mevsiminde ağaçlar en canlı halinde olur, yazık günah zaten alışırsınız diyerek biraz da alttan alarak geçiştirmiştik ancak vazgeçeceklerini sanmıyorum.

internette araştırdığımda güncel uygulamalara yönelik yargı kararı/haber göremedim. acaba komşunun sınırına geçen dalları budamam yeterli olur mu? ağaçlarımı en az zararla bu anlaşmazlıktan kurtarmanın yolu nedir?

 
başkasının arsasına diktiğiniz ağacı tabiki kesmeniz gerekiyor.


  • aslindasorunumpsikolojik  (15.09.18 19:59:08) 
Kendi arsandaysa götü yiyosa gelsin kendi kessin. Kendi arsanda değilse hak iddia edemezsin. Dallar o tarafa geçiyorsa buda gitsin.

Çok şikayetçiyse mahkemeye versin. Götleğe bak. Ağaç hışırtısından rahatsız oluyomuş. Huzur duyması gerekirken. Ulan ne kekolar var ya. Siktirsin gitsin california’da 50 dönümlük arsada malikane tutsun çok rahatsız oluyosa

Edit: onun zevkine sokayım ben
  • Delay Fuze  (15.09.18 20:06:33 ~ 20:14:41) 
Ona direk sektor olup gitmesini soyle.senin bahcene diktigin agaca kimse karisanaz.agac hisirdamasina karsi cikmak nedir,nasi bi rahatsizmis adam.


  • duptıs  (15.09.18 20:08:11) 
nasil kafalarsiniz siz boyle ? resmen magandalari elestiren ayri magandalarsiniz, adamin arsasina gecen dal yaprak ne varsa adam ne isterse onu soyler, elalemin zevkine bile siz mi karisacaksiniz ? ister agac ister ister havuz ister baska bir sey, adam tapu parasi neyse verip satin almis, istemedigi hicbir seyi dikta ederek sevdiremezsiniz.


  • müptezel dostoyevski  (15.09.18 20:10:56 ~ 20:11:33) 
agac tabii ki hisirti yapar, komsun bula bula bu bahaneyi mi bulmus? cok matikli.

size tavsiyem: cozum odakli ve nazik olunuz.

agaclar sizin arsada, kokten kesmenize gerek yok. o tarafa gecen dallari budayin yeterli.

komsunuz da bir tuhafmis bu arada. agacin hisirtisindan korkmak? onun sizden boyle bir sey istemesi, sizin de ondan, onun evinin sizin gozunuze hitap etmedigi icin yiktirmasini istemenizle esdeger. o kadar sacma bir yaklasim.

gecmis olsun, sabirlar diliyorum.
  • Leonardo~Da~Vinci  (15.09.18 20:26:13) 
Cezası var ağaç kesmenin. Orta noktada buluşun ağaç dibine kezzap falan döküp kurutur.


  • goodman  (15.09.18 20:43:39) 
bu milletin genlerinde doğa düşmanlığı var arkadaş. hışırtı yapıyor ne demek? yuh be.


  • n62  (15.09.18 21:03:34) 
Bi güvenlik kamerası dik, dalları buda komşunun tarafındaki. Gelirse de sana giren çıkan yok, git şikayet et de. Bir bok yaparsa da elinde görüntü var mahkemede yağma suçundan hem hapsi var hem de ödemek zorunda maliyetini.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.09.18 21:05:59) 
aptal saptal sebepler. ağaçtan korkmak ne demek. sakın kesmeyin. onun tarafına geçen dal varsa kesebilirsiniz.

böyle bir salakla ben de tartışmıştım bir ara. evde yokken ağaca kurutucu sıkmış.
  • gameofannen  (15.09.18 22:00:17) 
Dalları budayın yeterli.
Ama benden bir tavsiye ağaçlarınıza bakan bir kamera koyun. Bu kafayı yazlık bölgede yaşadığım için iyi bilirim. Ağacın köküne zehir dökmeye kadar giderler.

  • teritori  (15.09.18 22:07:54) 
kesmeyin. olaki komşunun gelip kestiğini görürseniz hiç ses etmeyin videoya alın. avukat arkadaşlar mevzuata daha hakimdir bilgi verebilirler, ağaç kesmek öyle hışırtı yapıyodu bende kestim diyecek kadar basit değil, cezası var. emsal kararlar da var para cezası şeklinde alınmış. al videoya git savcılığa. ağaç kesilmez abi.


  • Tears of Devil  (15.09.18 23:28:24) 
Böyle salak bir bahane duymadım hiç. Ben de senin perdenin şeklinden korkuyorum, gulyabaniye benziyor. Çıkatın perdeleri deyin sizde. Öbür tarafa geçen dalları budayın ve konuyu kapatın.
Kamera iyi fikir. Bu ağaçtan korkan ruh hastalarından herşey beklenir.

  • battal gemalmaz  (16.09.18 08:20:20) 
bu durumlarda tema aranabiliyor- komşunun yapabileceklerine karşı ne önlemler alınması gerektiği ve sizin haklarınız hakkında bilgi almak için.


  • slow like honey  (16.09.18 08:34:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.