[]

ev arkadaşı olmadan önce bilinmesi gerekenler nedir?

ilk kez ev arkadaşlığı şeklinde bi eve geçiyorum. ödemeyle ilgili falan önceden bilmem gereken bişey var mı? ben ücreti heralde elden vericem. ben aslında eft yapmayı tercih ederim ama sıkıntı falan dedi. yarın geçiyorum o eve. aman abi şu konuda dikkatli ol dediğiniz bişey varsa önerilerinizi alırım.




 
- faturaları görmek gerek.

- kirayı da gerçek rakam mı değil mi öğrenmek lazım.

- mutfak masrafları baştan konuşulmalı.

- temizlik ile ilgili alan paylaşımı yapılmalı ve bir döngü belirlenmeli.

not: gelişigüzel olursa iletişim eksikliğinden dolayı stres oranı yükselir.
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (15.09.18 19:01:43) 
benim bu güne kadar yaşadığım 2 büyük problem oldu.

1 mutfak alışverişi, 2.5 litre kola alırsın. çocuk dolapta görür 1 bardak içer problem değil ama adam kolayı odasına götürüyordu her gün istisnasız eve geliyorum işten çıkmışım canım burnumda sabahtan kola almışım içeceğim, bi açıyorum dolabı hooop kola yok. soruyorum işte cart curt naptın, al abi burada diyor 1 bardak çıkmaz asidi falan da kalmamış oluyor. (sen burada kolayı kendi ürününe göre yorumla, 1 bardak alırlarsa cıngar çıkarma ama bi şişe alırlarsa sert yap, küserse de küssün taviz verme)

2 temizlik, bak ben dağınık bir insanımdır odama girersen adım atacak oturacak yer bulamazsın kendi şahsi masam sigara külü doludur. ama banyo da adam sıçıyor, o fırçayla bokunun artığını temizlemiyor. duş alıyor kıllarını temizlemiyor. hani ortak yaşam alanlarına saygılı olsun. temiz olsun.

not: evlendim kurtuldum.
  • dirildimde geldim  (15.09.18 19:10:39) 
Kirayı eft üzerinden yatırman, hatta her büyük işlemi dekontlu halletmen ilerde sıkıntı cıkma riskini azaltır.

Sözlesmenin ortalarında girmediyseniz ev sahibiyle konusup ikiniz adına yeni sözlesme düzenleyebilirsiniz böylece resmen kiracı olursun.

Faturalar ortaya konup direkt ikiye bölünmeli. Çok samimi değilseniz borç işlerine girmeyin hiç.

Ortak market alışverişlerinde ortak ürünleri fişte tikleyip ikiye bölün ancak kimse kimseye sormadan kafasına göre ortak ürün almasın. Mesela benim hiç kullanmayacağım ütüyü arkadasım bak ütü aldım biz diye ortak etmemeli danışmadan.

Yemek konusunda biz şöyle yapıyorduk, kendine yemek yapıyorsan kendi bulaşığını yıkarsın, ortak yemeklerde yemeği yapan bulaşığı yıkamaz. Adil oluyor, öneririm.

Eve misafir almayı kız arkadaşınız da olsa abartmayın, abartıyorsanız ortak alanı işgal etmemelisiniz ki diğerleri rahat takılabilsin evde.

Sigara konusunu baştan konuşun.

Depozito veya abonelikleri arkadasın onceden vermisse ortak olmanıza gerek yok, o parayı evden çıkarken kendisi alacak nasıl olsa. Şimdi verip çıkınca izini bulamamak da var.
  • alwayschargeneverbend  (15.09.18 19:12:14) 
Öncelikle faturalar dahil eşyalı oda tuttunsa
Fatura ne kadar kira ne kadar soramazsın. Sorsan da gerçek cevabı alamazsın.


İkametgah meselesinde haklı arkadaşlar
Ama eft bence saçma elden verebilirsin.
Karşındaki insanın o evi kiralama hakkı olmayabilir.
Ev sahipleri böyle durumlarda kirayı arttırmak isteyebiliyorlar.
  • fasulyek  (15.09.18 19:42:58) 
Paylasimli eve cikacaksan sozlesmede ya da faturlarda adin yazsin. En yakin arkadasimla eve ciktim, karakolluk oldum, yukaridakileri yapmadigim icin kimse yardimci olamadi.


Bir kerede esyali oda kiraladim, kirami hep elden verdim,kisa sureli yerlesiyorum dememe ragmen cikarken sorun yasatti bana. Elden versen bile imzali bir kagit alamaz misin? Alirsan iyi olur, kisa sureli mi uzun sureli mi kalacaksin o konuda da konus.
  • geçerkenugradım  (15.09.18 22:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.