[]

Küresel ısınma neden umurumda olsun?

Yanılıyor olabilirim ancak gözlemlediğim kadarıyla Türkiye olarak küresel ısınma olsun, iklim değişikliği olsun pek umurumuzda değilmiş gibi görünüyor. Bunun sebebi devlet büyükleri ve politikacıların bu konu ile ilgili bilgi sahibi olmaması mıdır? Okullardaki derslerde bu konular da tıpkı evrim dersleri gibi üstünkörü anlatılıp geçilmesi midir? Neden bu konunun ciddiyetinin farkında olmayan bir nesil yetiştiriyoruz?

Bunu neden yapıyoruz? Gelecekteki insanlara neden berbat bir Dünya bırakalım? Onlar bunu haketmek için ne yaptı?

Küresel ısınmayı, iklim değişikliğini neden önemsemeliyiz? Dünya'yı daha iyi bir yer haline getirmek için ne yapılabilir? Birey olarak ne yapabiliriz?

Konuyla ilgili bilgi sahibi duyurudaşların bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Öğrenmek istiyorum çünkü bu konu gerçekten çok ciddi. Hemde öyle böyle değil.

Teşekkür ederim.

 
Politikacilar en acil konularla ilgilenir. Zaten, "Batili gucler bizi kiskandiklari icin iklimimizi degistiriyor" dersen yazin 50 derece sicagin, kisin eksi 10 derece sogugun icinde oturup bu yalana inanacak binlerce insan var. Neden onlem alasin?


  • Traveller  (15.09.18 14:41:06) 
(bkz: Türkiye'de çevre bilinci) bu başlığa benden başka yazan olmadı daha önce:)
Türkiye'de hayvanseverler, çevreciler falan hepsi tatlı su tipidir. Hiç kimse gerçekten önemsemez, gerçekten alışkanlıklarını bu tip kaygılar nedeniyle değiştirmez. Planlı olmamak, ileriye dönük iş yapamamak bizim insanımızın en büyük özürü zaten. Küresel ısınma da bugününden ziyade yarınını tehdit ettiği için önem vermez hiç kimse.

Şimdi çıkıp Abd kirletiyor, Çin kirletiyor havayı diyenler gelecekler. Çünkü biz o kadar büyük ülke değiliz diyecekler. Onlar Abd'de de yaşasa zaten alışkanlığını değiştirmeyecek insanlar. O nedenle dikkate almaya değmez.
  • bos gezenin bos ustasi  (15.09.18 16:26:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.