[]

hastalığın kokusunu alabiliyor musunuz?

hastalıktan kastım, üşütme, grip, soğuk algınlığı. geçen gün hasta olan bir arkadaşıma hasta koktuğunu söyledim ve çok tuhaf karşıladı, hastalığın bir kokusu olduğunu bilmiyormuş, hiç duymamış. ben kendimi bildim bileli bu kokuyu alabiliyorum. tarif edemem, çok değişik, kendine özgü bir kokusu var. çok iğrenç bir koku değil, ama güzel bir tarafı da yok elbette. dışarıda, toplu taşımada falan o kokuyu aldığımda direkt uzaklaşıyorum mesela. öyle bir yararı var.

bu kokuyu benden başka alabilen var mı, şu an ciddi ciddi merak ediyorum.


 
Her zaman değil ama aldığım oluyor. Sanırım üşütme, soğuk algınlığı, nezle varsa vücut çok mukoza salgıladığı için nefesin kokusu değişiyor, öyle anlıyorum.


  • testis agrisi  (15.09.18 12:37:45) 
Ben hiç öyle bir koku almadım fark etmedim. Lâkin kendim hasta olur gibi olunca koku alma duyum değişiyor ama senin bahsettiğin o değil.

Bence sen ve bazı insanların koku alma duyusu daha gelişmiş.(bende de görme öyle galiba) bu arada kadın olma ihtimalin fazla bence, kadınların koku alma duyusunun çok daha fazla olduğuna inanıyorum.
  • nhk ni youkosu  (15.09.18 12:43:59 ~ 12:44:41) 
Koku duygun gelişmiş
İlk defa duyuyorum
Ama hasta iken ağız kokum değişiyor evet
  • benaslindayohum  (15.09.18 12:45:04) 
@nhk ni youkosu

kadınım evet ve bunu da ben ilk defa duyuyorum.
  • fleur du mal  (15.09.18 12:49:28) 
Nezle olacağım zaman sümüğüm ağır kokuyor. Burnumda hissediyorum


  • glamdr1ng  (15.09.18 12:53:30) 
özellikle hasta kişiye yakın olduğumda alıyorum da bunun alınmaması enteresan geldi bana şu an. net ve keskin bi koku. ayrıca kötü bence. toplu taşımada filan almıyorum ama sanırım. alıyosam da dediğim gibi yakınımdır ve gidecek yerim olmaz zaten.


  • tepedeki psychedelic adam  (15.09.18 13:04:17) 
alıyorum. bazen sırf bunun için havayı kokladığım oluyor. eğer hastalık kokusu alırsam bulunduğum ortamdan kaçmak için çabalıyorum.


  • Tears of Devil  (15.09.18 13:44:50) 
zaten normalden az koku alan biriyim. Şansıma özellikle kötü kokuları az alıyorum. O yüzden sanırım hiç almadım bu kokuyu.


  • nundu  (15.09.18 13:57:41) 
@playing star again

nasıl tasvir edebilirim bilmiyorum, böyle eczane kokusu gibi keskin ama özelliksiz bir base'in üstüne daha organik, kusmuk, ağız ya da mide asiti kokusu gibi ama onlar kadar da rahatsız edici olmayan bi koku eklersek... belki.
  • fleur du mal  (15.09.18 14:09:11 ~ 14:09:47) 
Antibiyotikli mukoza kokusu diyorsun sanirim.


  • dunal  (15.09.18 14:13:44) 
@dunal

olabilir, bilemedim.
  • fleur du mal  (15.09.18 14:19:18) 
İlk defa duydum böyle bi şeyi


  • Delay Fuze  (15.09.18 17:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.