[]

boyasız arabada 1 parça boya / değer kaybı?

skoda superb 2012, boyasız durumda şuan. piyasası ise 80 bin tl.

çamurluk boyasız -nerdeyse tek çekiç darbesiyle- düzeltilebilir durumda ama yetkili servis ben komple boyarım diyor.

bu durumda değer kaybı ne kadar olur sizce?

 
Boyasiz göçük tamir eden yerlere tamir ettirin, yetkili servis sart mi?


  • her giriste sifresini unutan adam  (15.09.18 11:29:13) 
Yetkili servisler işçilik bilmez genelde orijinal parçayla değiştirirler. Yetkili servise gelen hasarlı araç kendi kaportacılarında tamir edilir çoğu servis dokunmaz bile.

İyi bir kaportacıda yarım boya, lokal falan halletmeye çalış.
  • bos gezenin bos ustasi  (15.09.18 11:43:32) 
Servis tüm parçayı boyar genelde, size özel bir şey değil. Ki bence de lokal yerine tüm parçanın boyanması daha doğru, çünkü iz kalabilir, rengi tutturamayabilirler vs. Ayrıca sadece tek parça boyalı, o da çamurluk ise araba değerinden bir şey kaybetmez. Piyasası 80 ise siz zaten ilana 82'den koyarsınız muhtemelen. Satacağınız fiyat da 79-82 arası olur. Bu durum tamamen boyasız arabada ne ise sizin arabanızda da öyle olur. Ama kaput, bagaj kapağı, kapı, tavan vb yerlerde boya olursa; piyasası 80 olan arabayı siz zaten -atıyorum- 75'ten koyarsınız, 72-75 arası da gider.


  • gonion  (15.09.18 11:44:57) 
@her giriste sifresini unutan adam, bugüne dek bunun için çabaladım ama benim arabaya öyle bi vurdu ki karşıdaki, klimasından ses gelmeye başladı, far yıkama hortumu koptu, far ayakları kırıldı vs vs, göçükçü bunları başka yerlere yaptıracak muhtemelen ve yarım yamalak olmasından korkuyorum. biraz da bezdim...


  • ssiradanbirigibi  (15.09.18 12:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.