[]

Amerika'da müstakil evler niye hep ahşap veya prefabrik?

Fırtına bölgesinde olanlar bile öyle. E saatte 100 km ile esen rüzgar kaplama, çatı ne varsa alıyor götürüyor.

Bir mevzuat mı var, bizim bilmediğimiz bir şey mi biliyorlar, yapı işlerini çok mu seviyorlar, nedir bu ısrarın sebebi?


 
çünkü beton evler pahalı. amerikalı küçük bir evde yaşamak yerine suburblarda villasında yaşamayı tercih ediyor. bunu mümkün kılmanın tek yolu da temeli sağlam betondan bir ev yerine ahşap bir evde yaşamak.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (14.09.18 14:13:14) 
politik yani da var zira kereste endustrisi para kazanmak zorunda. bir tabi kulturel, oyle aliskanlik. hani turkiye'de herkes neden baca gibi sigara iciyor? mantikli cevabi yok, kulturel.


  • hot potato  (14.09.18 14:20:13) 
Deprem bölgesinde olanlar özellikle hafif malzemeden yapılıyor. Böylece olası bi yıkılma anında zarar görmemeleri hedefleniyor.


  • lcha  (14.09.18 14:33:00) 
Tercihten öte zorunluluk gibi. Yani mevzuat yok bildiğim kadarıyla da, beyon ev bulmak isteden seçenek yok. En azındam 30-40 km içinde bayağı bir yol dolandım, dört ebde yaşafım dört farklı ilçede diyelim. Beton ev görmedim daha iki yıldır. İşe yakın olacağım desen beton seçeneği yok birkaç apartman dışında. O en fazla iki katlı evlerde yok betonarme falan. Mukavva gibi evler. Yakında kalabileceğim büyük şehir de yok, eyaletin iyice kuzeyi dışında apartmanlı büyük şehir yok hiç ama istatistiklere göre işlerin çoğu (beyaz yaka işleri) bu kırsalda. Düşün ki Marmara Bölgesi kadar bir alanda büyük otel ve iş merkezleri dışında 4. katı olan apartman yok.

Örneğin, ilk kaldığım mahalleyi Nazilerden kaçan Almanlar kurmuş. Hala aynı evler. Eski görünmüyor, makyajı yapıyorlar düzenli ama yapı aynı. Hafi, bu eski evler. Yeni siteler yapılıyor üç katlı apartman şeklinde, onlar da ahşap ve prefabrik karışımı. Memlekette ağaç çok, orman çok. Arazi çok fazla. O yüzden büyük şehirler dışında evlerin de dana gibi bahçeleri var. Yer ve ağaç sprunu hiç yok. Beton pahalı ve erişimi de zor. Ağaca ve ahşaba erişim daha rahat. Bir de kimse bilmediğinden aramıyor da betonarme evi. Hatta, Facebook’umdaki Amerikalılar beton evin resmini koyup “Çirkin bu. İnsan niye böyle bir çirkinlikte yaşamak ister ki” diye şeyler atıyorlar. Hani; Jennifer Lopez’in 50 milyonluk evi şekilli bir betonarme olur da, halk içinde onu arayan yok pek. Betonarmenin sağlam olduğu bilgisi yok halkta, “Evin tipi güzel. E ev tabi, haliyle sağlam olması gerek” diye bakıyorlar. Beton ev, taş ev falan görmemiş çoğu. Resmine bakıp tipsiz diyor.

Bir de evlerin çoğu da zaten eski ve neredeyse 100 yıllık. Evde intihar eden olmuşsa “Hortlağı evdedir şimdi onun” diyemfiyatı düşüyor evin. Evi alırken 100 yıl geriye kadar evdekilerin ölüm listesini soran var. Çocuk öldüyse fiyat biraz daha düşebiliyor. Trende bir inşaat işçisiyle gidyorduk, o dönem çalıştığı evin içinde birkaç kişi ölmüşmüş. Dahibinin peşinde ıcuz ev kapatmak isteyen insaanlar türemiş bir ton. “Her gün iki üç kişi gelip evi soruyor” diyordu. Öyle de eski evler.

Bunlar iki eyaletten gözlemim, geneli yansıtmayanir ama burada durum böyle.
  • aychovsky  (14.09.18 15:19:51 ~ 15:26:35) 
amerikadan bildiriyorum. yapimi da cok kolay. 1 ayda meksikali kardeslerimiz evi bitiriveriyor.


  • oscar  (15.09.18 19:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.