[]

Kışlık erzak

Malum şu ara analarımız kışlık erzak depolamakla meşgul. Döviz yüzünden fiyatlar uçunca az bekliyim öyle yaparım dedim ama geç kalmak üzereyiz sanırım. Bolca yemeklik domates sos yapağım. Sizler neler yaptınız?
Benim aklıma gelenler;
Yeşil fasulye
Domates sos
Türlü
Tarhana

Bunlara alternatif sizler neler yaptınız?

Domatesi kilosu kaçtan ve nerden aldınız? Pazarlarda hala ucuzlamamış diyolar.

 
Bu sene yapmadı annemler ama normalde domates ve tarhananin yanında bi de biber ve patlıcan kurutuyodu. Onu da düşünebilirsiniz. Ama o biraz daha keyif işi ihtiyaçtansa


  • nundu  (14.09.18 12:15:13) 
buzluğa barbunya ve kavanozda menemen yaptık ek olarak.


  • theseachange  (14.09.18 12:28:32) 
Buzluğa koymak için: Domates rendeleyip veya robottan geçirip buz torbalarına dolduruyorum. Bezelye, taze fasulye, semizotu vs birer pişirmelik olacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyuyorum, içine domates de rendeleyip koyuyorum.

Kurutma: Her yaz domates kurutuyorum. Anneme hem dolmalık hem yemeklik patlıcan, kabak, çeşit çeşit biber kurutuyorum. Bu yaz ilk defa bezelye, semizotu ve barbunya kuruttum. Elma ve armut da kurutmaya çalıştım ama pek olmadı sanki onlar bu sefer.
  • pati  (14.09.18 12:31:26) 
kuşbaşı, pirzola et- kıyma
bezelye
barbunya
menemenlik domates
meyve suyu (kırmızı eriği donduruyoruz)
kara lahana
bamya
birçok çeşit ot (adlarını saysam bilinmez)
  • damla sakızlı dondurma  (14.09.18 12:59:33) 
bezelye


  • suicides underground  (14.09.18 13:19:00) 
domates yapıyorduk her sene ama bu hafta başındaki pazarda domatesin kilosunu 3 tl olarak görünce vazgeçtim. turşu yapacağım ama sanırım.


  • Thredith  (14.09.18 13:30:26) 
taze fasulye, barbunya, bamya, karnıyarıklık patlıcan, dolma biber.


  • naksidil  (14.09.18 13:36:22) 
fasulye, barbunya, et, domates yaptık biz de. erken yapabilseydik bezelye de yapacaktık ama olmadı. bir de dolmalık biber.


  • Olric  (14.09.18 13:40:00) 
Et yazan arkadaşlar;

Eti kuruttunuz mu? Yoksa direkt alıp buzluğa et atmaktan mı bahsediyosunuz?
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (14.09.18 13:43:30) 
üste yazılanlar +1

değişik olarak köz patlıcan, köz biber yapıp buzluğa atıyorum.
  • ferrarimizolaydisatardik  (14.09.18 14:56:32) 
Ben yapamıyorum. Annem domates sosu, turşu ve kesme (erişte) yapar.


  • auroraaurora  (14.09.18 14:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.