[]

Almanya'da erasmus ogrencisi araba alabiliyor mu?

Alabiliyorsa o arabayla tr'ye girdiginde ne kadar kalabilir?




 
Almanya özelinde değil ama farklı AB ülkelerindeki tecrübelerime göre araba almak sorun değil.

Sorun o arabayı trafiğe çıkartabilmek, yani sigortalamak. Eğer AB ehliyeti olmayan, sadece Erasmus için geçici süre ülkede bulunan birisinin aracını sigortalayabilecek bir şirket bulabilirseniz sorun yok. Arabayı almadan önce şirketlerden teklif alın derim.
  • crown  (14.09.18 11:33:43) 
1) Kimler yurt dışında kayıtlı bir arabayı Türkiye’ye götürebilir.?

Yurt dışında ikamet eden ve yerleşik olarak yaşayan T.C. vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler (mavi kartlılar dahil) yurtdışında yerleşik gerçek veya tüzel kişi / şirket adına kayıtlı veya ait olan yabancı plakalı arabaları Türkiye’ye götürebilirler. Yani yurt dışında kayıtlı yabancı plakalı bir arabayı Türkiye’ye götürebilmek için yurt dışında ikamet etmek gerekmektedir.

7) Türkiye’de ikamet edenler yurt dışında kayıtlı bir arabayı turistik amaçlarla getirebilir mi? Türkiye’de ikamet eden ve Türkiye’de yerleşik olarak yaşayan bir kişinin yurtdışından geçici olarak vekaletle dahi araç getirmesi mümkün değildir.

Kısacası alır arabayı. Aldıgıyla da kalır.
  • buf-e kür  (14.09.18 11:42:34) 
Oturumun olacağı icin getirtip binebilirsin. 6 ay süresi var. Araştır iyice. Sigorta şirketine sor direkt


  • lion de la Turquie  (14.09.18 11:50:59) 
almanyaya erasmus ogrencisi olarak vize ile girsen de 3 aydan fazla kalacagin icin vizeni oturuma cevirmen gerekecek. Bu nedenle de almanyada araba alip turkiyeye goturebilirsin. ama birkac noktaya dikkat etmen gerekiyor. oncelikle arabayi pesin para ile alman gerekir cunku ogrenci icin bankalar taksitlendirme yapmaz. ayrica oturum aldiktan sonra ehliyetinin gecerliligini kontrol et cunku eger kural degismediyse turkiye ehliyeti turist olarak vize ile gelenler icin gecerli ama oturum sahipleri icin gecerli degil. yani alman ehliyeti icin ehliyet sinavina girmen gerekir. ehliyet alma sureci yaklasik 3 ay surer. ayrica araci sigortalatman cok onemli, uluslararasi yesil sigorta karti olmayan arac turkiyeye ve turkiye yolundaki ulkelere giris yapamayacaktir. araci turkiye soktugunda senden baska kimse kullanamaz. turkiyeye girdiginde oturumun oldugu muddetce 6 ay kadar kalabiliir.


  • emrahday  (14.09.18 12:07:30 ~ 12:09:25) 
3 ay’dan fazla kalıcaksan oturum kartına başvurucaksın, kartının gelmesi 3 ay sürer sonra ehliyetini çeviriceksin gelmesi 3 ay sürer. Daha sonra araba alıp gelebilirsin.


  • Boris  (14.09.18 14:07:10) 
@emrahday
6 aylik vize var zaten halihazirda erasmus icin alinmis.

  • stavro  (14.09.18 14:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.