[]

Evdeki tahtakurularindan nasil kurtulunur.

Arkadaslar kac gundur kolum bacagim yendi bitilirildi bu namussuzlar tarafindan. Ben sivridir diyip ustune dusmedim ama yatagin ustunde gorunce bir kiyamet koptu. Aldim yatagi attim disari evi sirkeli camasir suyuyla temizledim. Lavanta okaliptus ve cam agaci yaglarini suyla karistirip onlarida bi guzel sıktım. Bi ilaclama firmasini aradim fiyat biraz yuksek olunca ilac bakinmaya basladim.
Ama almadan once bir danisayim sizlere be yapmak gerekir bu yaratiklar icin kesin cozum nedir. Allasen bi akil verin pşikolojim bozuldu.
Fenalardayam.


 
Zirai ilaçlama dükkanına gidin böcek ilacı olacak sprey şeklinde onunla hayvanın çıkabileceği tüm noktalara sprey sıkın o sprey onların hepsini öldürüyor.


  • murtiii  (13.09.18 21:47:25) 
gecmis olsun oncelikle.

bir kere bana da musallat oldular. mumkunse ta$in ordan zira kurtulmasi kolay degil. eger tasinma imkanin varsa sadece kiyafetlerini al cik, yatak ile falan ugrasma cunku yatagin/mobilyalarin icine yuva yapmaya bayiliyorlar, seninle tasindigin yere gelmesi olasi. yatagi ozellikle mutlaka cope at, esyalarini cok sicak su ile yika cikmadan ve posetlere sar.

yok eger tasinma imkanin yoksa, o zaman profesyonel ilaclama yaptiracaksin ama garantisi yok soyliyim ve tek ilaclama da genelde cozulmuyor. bir kere isirinca 1 sene yasayan, mikroskobik bocekler bunlar. karafatma falan bunlarin yaninda evcil hayvan kalir, oyle boktan, lanet bisey. 2-3 kere ilaclatman gerekecektir. yuvalarini bulmasi zor.
  • cooperr  (13.09.18 23:03:17) 
K-othrine haşere için şimdiye kadar kullandığım en etkili ilaç. Suyla silmediğin sürece kalıcılığı devam ediyor. Tahtakurusu için kullanmadım ama faydalı olabiliceğini düşünüyorum.
environmentalscience.bayer.com.tr

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.09.18 00:21:48 ~ 00:22:21) 
bunlara ek olarak tahtakurusu metale yuva yapar ilaçlarken bunu da göz önünde bulundur.


  • basond  (14.09.18 11:58:13) 
K-othrine denemelisin bence de.


  • harekatamiri  (14.09.18 16:23:02) 
ilaç kısa vadeli çözüm tahtakurularına. böcekler ölüyor ancak yumurtalarına bir şey olmuyor, bir süre sonra onlardan yeni böcekler çıkıyor. çıkanlar da siz onları görüp önlem alana kadar yine yumurtluyorlar.

size tavsiyem öncelikle ilaçlayıp yürüyenlerini halletmeniz. sonrasında tüm koltukların, yastıkların, örtülerin, perdelerin, mobilyaların, halıların, tabloların vs. her yerine bakıp ( ama her yeri olmalı çünkü en kuytusuna yumurtluyorlar, mesela kanepelerin dikiş birleşim köşelerini çok seviyorlar, elinle ayırmadan göremezsin) gördüğünüz yumurtaların üzerine kolonya dökün. yumurtaları inci gibi zerrecikler oluyor, anlarsınız hemen.

yumurtalarına bir tek alkolün (burda evi rakıyla yıkayamayacağınıza göre en ucuz olarak kolonya devreye giriyor) etki ettiğini gördüm.

sonra 1-2 hafta sonra tekrar ilaçlatıp yine dip köşe yumurta arayın.

yada en kolayı evi yakın gitsin, yoksa kurtulunmuyor:)
  • yemrem  (14.09.18 16:39:47) 
Arkadaslar bu hayvandan kurtulus yok mu dediklerinizi tek tek yaptim bugun bayerden toz bir ilac aldim sulandirip kullanilabilen cinsten ama onun oncesinde yarin ilaclama sirketi gelicek onlardan sonra dediginiz gibi bi 10 gun arayla kendi ilacimizi kullanmayi dusunuyorum. Hadi onu da yaptim kurtulamama sansimiz cok mu yuksek illet bisey kac gundur odaya giremiyorum bi akil verin kurban olim.


  • formalite  (17.09.18 19:58:09) 
Ve onlar kazanir mutsuz son:(


  • formalite  (29.10.18 21:26:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.