[]

instagram olayları

her biri tek tek elde üretilen ve bir takımdan ikincisi olmayan ürünler ürettiğim bir atölyem var ve artık yavaş yavaş instagrama yüklemeye başladım yaptıklarımı ama arkadaşlarım dışında takipçi çok az geliyor onlarca hikayelerde paylaştı herbiri ama storyden gelen yok gibi bişey ve daha arkadaşlarım dışında fiyat soran bile olmadı :(

sorum şu:
1- ürünler oyuncak gibi mi duruyor? Anlaşılır mı?
2- nasıl duruyor sayfa genel olarak baya uğraşıyorum deneme hesap açtım orda paylaşıp bakıyorum nasıl duracağına bi kimliği olsun istiyorum bi yandan da çünkü
3- her türlü öneri, istek sorularınız :)
hesap şu: www.instagram.com/bodrumdan_

çok teşekkür ederim.

 
hayran olmamak elde değil. inanılmaz güzel şeyler var ve sayfa, fotogtaflar çok iyi.


  • mehmed resad  (11.09.18 23:05:08) 
ürünler oyuncak gibi durmuyor ama neyin satılık olup neyin olmadığı belli değil. tek bir ürünü öne çıkaran resimler olsa ve fiyat belirtilirse daha anlaşılır olur. bu halde kafa karıştırıcı olmuş.

logo çok itici, logoya acilen el atılması lazım.

resimlerin yanına ürünün bir videosu ya başka açılardan resimler eklenebilir. kaydırarak bakar insanlar. tek fotoğraf bir ürünü alma kararı vermeye yetmiyor çoğu zaman. ne kadar görsel, o kadar iyi.
  • sir gawain  (11.09.18 23:08:00 ~ 23:10:38) 
@mehmed resad :) çok teşekkür ederim herkes de bunu söylüyor ama kimse bişey sormuyor. aslında takıpcı 250 cıvarı ama sayfayı 1000 kişi görüntülemiş görünüyor yani gelip bakıp gitmişler demek oluyor yani beğenmediler beğenseler takip etmezler miydi?


  • hıkmıkzık  (11.09.18 23:14:44) 
-isim güzel,
-bence de logoyu daha da iyi yapmak lazım. ve font da sıcak durmuyor,
-en önemlisi fotoğrafların fonları neredeyse hep gri.

sayfaya girip gözünü kıs ve sadece renklere bak. ürünler ve fon aynı tonlarda olduğu için işlerin ön plana çıkamıyor ve nötr kalıyor. işlerin daha renkli olsaydı gri üzerinde giderdi.
bu yüzden fonda daha canlı ve pastel tonlarda sıcak-soğuk renkler kullanırdım ben.

www.google.de
  • a man alone  (11.09.18 23:18:55) 
@sir gawain logo çok mu itici :( baya kafa patlatarak tasarladık ya
hocam fotoğraflardaki herşey satılık çünkü tek bi ürün yok ki bardakta satılık tabakta
fotoğrafların çoğu kaydırmalı detay görüntü var daha yakından aslında ben de mükemmel değilim ürün fotoğrafı nasıl çekilir bilmiyorum tabi şuan böyle bişey için bütçem de yok.
fiyatları da instagramda ürün satan çoğu satıcı yazmıyor ki direk dm ye yönlendiriyor insanları ve itici olmaz mı altında fiyatının yazması?
  • hıkmıkzık  (11.09.18 23:22:08) 
@a man alone logo köşeli olduğu için yazı fontu da köşeli oldu minimal olsun derken en son bu çıktı :( üzüldüm şimdi logom beğenilmeyince işlerin üzerindeki desenlerin en iyi anlaşılması için pastel tonlar tercih etmeye çalıştım. aslında daha doğal görünmesinden taraftarım hatta belki ürünlerle gerçek bi kahvaltı hazırlayıp çekmek ne bileyim.


  • hıkmıkzık  (11.09.18 23:29:46) 
bir de logoyu değiştirmem için çok geç marka logo tescil vs herşeyi aldım :( mühürler kartvizitler vs


  • hıkmıkzık  (11.09.18 23:36:11) 
hocam hemen bir çekiliş yapın. Instagram hesabı bol takipçili bir arkadaşınız varsa anlaşın, çekiliş şartlarına beni ve ...'Yı takip etmek yazın takipçi kazanırsınız. Instagram'da reklam da veriliyor artık o seçeneğe bakabilirsiniz. Bence güzel ama fiyatları yazsa daha mı iyi olur sanki?


  • black holes in the sky  (11.09.18 23:40:16) 
@muti siler miyim hiç bekliyorum :) ya o yapılır da hep burası üzerinden satmayacağım sonuçta planım bi süre sonra internet sitemden satmaya başlamak baya pos makınem fılan var dırek satın alınsın benden fıyat gelmesını beklemesın ınsanlar kaç yıl sonra olur bu tabı bılemıyoum :( neyse her yerde farklı logo bacaba çakma site mi dolandırıcı mı yoksa başkası mı soruları ve algıları olur diye.

@black holes in the sky 1000den fazla takipçisi olan kimseyi tanımıyom kesin çok para istiyodur çok takipçililer o işbirliklerine belki instagram reklamı olabilir ama fiyatlar ne yine bilmiyorum.
  • hıkmıkzık  (11.09.18 23:49:26 ~ 23:50:50) 
Gayet harika bir sayfa olmuş. 1 kişi 1 kişidir diye takip ettim. Umarım zamanla daha büyür. Bol şans.


  • eazy  (11.09.18 23:51:48) 
ben logoyu çok beğendim. tabii yanlış anlamadıysam :) bodrum evlerine benzettiğim için.

ürünlerinizi de çok beğendim, aslında pek ekstra bir fikrim yok ama naçizane ilk izlenimim sir gawain'in dediği gibi neyin satılık olup neyin olmadığı gibi bir düşünce oldu. "tamamı el yapımı ürünler dükkanı" cümlesi haricinde bir belirteç yok gibi sayfada, öyle olunca da sanki "tasarım sayfası" tarzı yerler gibi sadece güzel çanak çömlek dekorasyon fikirleri paylaşıyorsunuz gibi olmuş. görsellerin üzerine yazı yazmak falan olabilir mi acaba? mesela çekiliş önerisini kullanacaksanız onun için de atacağınız resmin üzerine bir şeyler yazabilirsiniz diye düşündüm, sadece tıklayınca açıklamada görmek yerine.
  • bir garip melek  (11.09.18 23:56:08) 
@bir garip melek evet evet aslında bodruma yönelik kimliği olan ürünler üretmek ilk çıkışımızdı ama şimdilik ordan yürümüyoruz teşekkür ederim belirteç kullanıcam


  • hıkmıkzık  (12.09.18 00:03:31) 
Sayfaya bakınca güzel şeylerin fotoğrafını çeken birinin sayfası, güzel sanatlar, el sanatlar vs gibi bir izlenim oluşuyor.

Bilgileri okumasam birşey sattığını anlamam, bence fotoğraflarda fiyat da olmalı.

"arkadaşlarım bile fiyat sormuyor" demişsiniz, bütçeme uyup uymadığı hakkında hiç bilgim olmadığı bir şeyi neden sorayım ki?

Sorsam pahalı gelse almasam ayrı ayıp, arkadaşımsın çünkü. Yabancı adam hiç iplemez zaten. Dediğim gibi infoya kimse bakmaz, fotoğrafa bakıp hızlıca geçecek herkes. Ama fiyat bilgisi olsa hem o ürünün satılık olduğunu anlar hem de bütçesine uygunsa bir düşünür.

Fotoğraflarda fiyat bilgisi olmalı, sanat mı yapmak istiyorsun ticaret mi?

Ha bir de logo hakketen tırt. Kedi mi, B mi, 8 mi, ev mi? Belli değil.

Biraz daha yuvarlak köşeli elipsler vs kullanılarak yapılabilirdi sanki, bence geç değil isim değişmeyecek marka tescilin tekrarına gerek yok, illa kafaya takarsan bir logo daha eklersin 300-500 TL bir şey tutar.

Ama bodrumdan markasını tescil ettiysen logonun çok ta önemi yok, logoyu tamamen değişmeden elden geçirebilirsiniz.

Kartvizit kaşe vs zaten para değil. Logo amatör duruyor, üzgünüm.
  • John Bloor  (12.09.18 08:15:29) 
instagram reklamı verin, takipçi arttıkça soran olur. ürünler gerçekten çok güzel, takip ettim bende.


  • contavolta  (12.09.18 08:43:05) 
aldim takibe, kadin girisimcisiniz ve alsat yerine bir sey uretiyorsunuz. tebrikler!

logoyu hic sevmedim.

butik olsaniz arada yeni urun gelecegi icin takip edilebilir ama insan kac yilda bir kahvalti seti alir ki? o yuzden takipci olayinda o tarz sayfalarla kiyaslamayin kendinizi.

bazi unluler kendilerine hediye gelince storyden tesekkur ediyor. sayfanin adini belirtiyor. o tarz sayfalara bir goz atin.
  • jimicik  (12.09.18 10:12:09) 
merhaba ben de takip ettim, yorum da yazdım bir sürü. şu an alacak durumum yok ama çok beğendim ürünlerinizi, elinize sağlık. bence de logo değişmeli yani şekil aynı kalsa bile başka bir şekilde yapılmalı bence. fotoğraflar gayet güzel ama bence de urunler tam belli olmuyor. ürünler sanki satış için değil de sergilemek için çekilmiş gibi duruyor. hepsini bir arada çekiyorsanız bile bir fotoğrafta birini anlatırken diğerinde birini anlatıp satabilirsiniz. ve fotoğraf sayısı da çok az şu an. ürünleri bölüp daha fazla fotoğraf elde edebilirsiniz. etiketleri fotoğrafın altına değil de yorum olarak yazabilirsiniz. çok takipçili sayfaların altına yorum yazabilirsiniz şöyle bir sayfam var ilgilenir misiniz diye. onlara hediye yollayabilirsiniz sizin için zor olmayacaksa. başarılar diliyorum.


  • Olric  (12.09.18 10:26:17) 
merhaba, tamamen müşteri gözüyle bakıyorum ve çok beğeniyorum. ürünler ve tarzları şahane, fotoğraflardaki natürel renkler ve kompozisyon beni cezbediyor. hepsi benim olmalı diye düşünüyorum.
elinize sağlık <3

  • evde liyakat kalmamis  (12.09.18 10:29:12) 
işleriniz mükemmel. ama evet, satılık ürünler oldugu çok anlaşılmıyor. fiyatları ekleyin bence altına. insanlara fiyat sormak külfet geliyor. logo agresif.
ürünler harika.

  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (12.09.18 10:45:29 ~ 10:47:22) 
fiyat eklenmeli, sormaya uğraşmaz kimse, satılık mı anlaşılmıyor ilk bakışta +1


  • siradam  (12.09.18 11:07:23) 
ben de beğendim, takibe aldim. ama ürünlerle ilgili daha detaylı bilgi görmek isterim. örneğin 2 kişilik kahvaltı seti. parantez içinde hangi ürünler dahil???)

illa fiyat yazmam derseniz fiyat bilgisi için dm'ye diye yönlendirebilirsiniz.

ama ben fiyatını görmek isterim. değilse sormuyorum. ne zaman sorduysam boyumu geçiyor. bir de herkese aynı fiyattan satıp satmadiklarini bilemiyorum. şeffaflık +1 benim gözümde.
  • balik kraker  (12.09.18 11:31:58) 
Fiyat yazılmalı diyenlere toplu cevabım: instagramda bilmiyorum bu tarz ürünler yapıp satanları ne kadar takıp ediyorsunuz yada göz attınız bılmıyorum ama kımse fıyat yazmıyor profıle. Elbise ayakkabı çanta satanları saymıyorum bi üründen birsürü var çünkü Fıyat sormak için dıalog baslatmak biraz da gercekten isteyenın eylemı oluyor. Yoksa kişiye gore fıyat degıstırdıgımden değil fıyatlar belli zaten maliyetının üzerine bıraz koyuyorum kar bile yok hiçbirinde şuan da ama işte :(


  • hıkmıkzık  (12.09.18 11:35:38) 
Ben de fiyat yazilmasi düsüncesindeyim.

Bir de begendiginiz ünlülerden birilerine hediye yollayip instagram'da paylasmalarini rica etseniz.

Ürünler sahane yalniz, ben de takip ettim.
  • chitosan  (12.09.18 12:16:57 ~ 12:17:35) 
@kitap arasında kalmış silgi tozu +1 tamamen katılıyorum. ürünler çok güzel fakat ilk bakışta satılıkmış izlenimi uyandırmıyor.


  • winstoncodeaqua  (12.09.18 13:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.