[]

Orta sinif bir aracin klima arizasi

Ne civarlarda bir masraf olabilir en kotu? Bu modelden modele cok degisen bir sey mi?
Calismayan bir klimanin masrafinin ne civarlarda olaacgi cok mu degiskendir? En ciddi arizayi dusunursek su civarlarda tutar diyebilir miyiz?

Ayni soruyu cam otomatigi icin de sorayim.

 
Klima en ciddi arıza 1000 tlyi geçer.

Cam otomatiği de ciddi bir arızada 400 görür
  • kablelvuku  (11.09.18 21:28:32) 
Şu entry’nin içindeki klima bölümü fikir verebilir: eksisozluk.com


  • Delay Fuze  (11.09.18 21:34:48) 
tam olarak klimada durum nedir? mesela fan çalışıyo ve klima çalışmıyosa en kötü klima motoru değişir. yani tamir olur tabi de en kötü senaryo bahsettiğim. klima gazı basılması gereklidir belki veya klima motorunun güç kablolarından biri çıkmıştır belki, klima motorunu çalıştıran kayış motordan alması gereken gücü alıp klima motoruna aktaramıyodur, mesela megane 2 dijital klimanın çalışmama sebebi orta konsolun arkasındaki bi soketin kronik arızası gibi durumlar uzar gider.

siz önce klima ve fanların araçta hangi işlemi yerine getirmediğini söylerseniz tahmin daha basit bi hal alır.

bazı ustalar ön konsolu sökücez gibi uçuk fikirlerle karşınıza gelirler aman diyeyim böyle bi işe girişmeden önce 3-5 ustaya ve hatta yetkili servise götürüp göstertin aracı ki yaş tahtaya basmayın.
  • johnnie w lker  (12.09.18 03:05:10) 
opel astra g'den örnek vereyim. otomatik olmayan fakat iyi soğutan ilk nesil sayılabilecek kadar eski bir klima. araç 2000 model...

motor değişecekse 1800 lira civarı orijinal parça fiyatı var. 250 de işçilik alsalar 2000 lira civarına yaptırıyorsunuz.

geçen sene motor değişecek diyen klimacıdan çıkıp başka bir klimacıya gitmiştik. çıkış borularının birinin delik olduğunu ve subapın eskiğini onun da değişip yeni gaz basılması gerektiğini söyledi. garantisini veriyor musunuz dedikten sonra yaptırdık. 40 lira boru+25 lira subap ve 150 lira da gaz ile sorunu çözdük. diyeceğim o ki iyi bir klimacı bulmaya bakın. servis falan da baştan savma iş yapar. çözüm yolu aramak yerine değiştirme odaklı çalışırlar.
  • mind mischief  (12.09.18 06:28:42) 
Cam motoru 400 tl tutar en az.

Tuş bozuksa orijinal tuş da en az 150 tutar.

Tavsiyem bu tip arabalardan uzak durmanız olur. Elektrik tesisatında arıza olan araç asla kusursuz haline dönmez. Ben görmedim. Otoelektrikçiler birini yaparken öbürünü bozar. Döşemesi kaldırırken arabaya tecavüz eder, her yerinden ses gelir vs
  • bos gezenin bos ustasi  (12.09.18 07:19:23) 
Klimanın gazı bitikse 100-150 TL. Klima kompressörü arızalıysa geçmiş olsun. Renault marka arabamda kompressör için işçilikle 1500-2000 civarında bayılmıştım sanırım.


  • Evocati  (12.09.18 08:17:11) 
O kadar genel sormuşsunuz ki, cevaplamak mümkün değil. Araç modeli nedir mesela, klima arızası dediğiniz şey tam olarak ney? AYnı şekilde cam otomatiği arızası nedir?

Daha detaylı yazarsanız belki de aynı sorunu yaşayan başka biri nokta atışı cevap verecek.
  • John Bloor  (12.09.18 08:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.