[]

Nedir bu E-imza? Nasıl alınır?

Uyap sistemine bir belge göndereceğim aşağıda ki hatayı alıyorum;

''Elektronik İmzasız Döküman Sisteme Katılamaz. UYAP Kelime İşlemciyi indirip bilgisayarınıza kurunuz. UYAP Kelime İşlemci ile evrak hazırlayıp, elektronik imzanız ile de imzalama yapabilirsiniz.''

Belge hazır .Udf formatında orada bir sıkıntı yok. Lakin e-imza istiyor.

Ben bunu nereden alabilirim? Çeşitleri mi var? Aparat falan da mı almak gerek?

Biraz araştırdım uçuk kaçık ücretleri var. Tek bir defa kullanacağım UYAP için bir daha işime yarayacağını düşünmüyorum.

 
kamu görevlisiyim. www.kamusm.gov.tr üzerinden kurumum vasıtasıyla aldım. uyap sistemi de bizim sistemle aynı. artık ıslak imza kullanmıyoruz. e imza bir flash bellek gibi. usb girişine takıp belgeyi imzalıyorsunuz.


  • iddaaci  (11.09.18 19:51:39) 
@iddaaci
kamu görevlisi değilim. kurumsal değil bireysel kullanım için almam gerekiyor.

  • kaybeden adam  (11.09.18 21:01:00) 
@xephyr
herhangi bir şey götürmek gerekiyor mu? aparat vs verdiler mi bilgisayar için?

  • kaybeden adam  (11.09.18 21:06:40) 
eğer e-imza olsun diye ısrar etmezseniz e-imza değil, mobil imza öneririm. uyap girişini mobil imza ile de yapabilirsiniz. turkcell için aylık 8 lira.

evet e-imza kampanyayla falan daha ucuza geliyordur belki. ama e-imza bir eziyet. java ile çalışıyor. güncel java kurarsınız, olmaz der eski versiyon kuracan. eski versiyon kurarsın başka programla uymaz, bilgisayara elli tane program yükletir. kendi bilgisayarın dışında o programlar olmadığı için, yok efendim java sürümü uymadığı için kullandırmaz.
  • kibritsuyu  (11.09.18 21:15:06) 
@kibritsuyu
uyap girişinde sorun yok. evrak göndermek istediğim zaman e-imza diye özellikle belirtiyor. zaten dediğim gibi bir defa kullanacağım. uyap dosyaları görüntülemek ve dosya oluşturmak için java falan yükletti zaten.

  • kaybeden adam  (11.09.18 21:21:06) 
nasıl çözdünüz. bende de evrak gönderme sorunu var


  • ShadowOfMoon  (18.01.23 23:10:08) 
kibritsuyu cevap vermiş
bir defalık için 1 aylık mobil imza alacaksın operatöründen

  • comp  (18.01.23 23:36:17) 
üzerinden 5 yıl geçmiş, verdiğim cevap refere edilmiş madem, güncelleme yapayım.

mobil imza için sim kartın da uyumlu olması gerekiyor. yani sim kart uyumlı değilse bir seferlik alayım olmuyor, sim kartı da değiştirmeniz gerekiyor.

ayrıca evet uyap girişi için iyiydi ama doküman imzalanmıyor, illa e-imza gerekiyor. elektronik serbest meslek makbuzu düzenleme mecburiyeti çıkınca ben de mobil imzayı sonlandırıp e-imza aldım, o da mobil imza ile olmuyor.

kimlikle gitmeniz yeterli, içine kart takılan bir usb stick verecekler.

çeşitleri var, farklı firmalar var, hepsi ayrı bir arayüz kullanıyor ama temelde yaptıkları iş aynı. ben e-imzatr'den aldım, bir sıkıntı yaşamadım.
  • kibritsuyu  (19.01.23 08:29:19) 
1 yıllık eimza da bayağı pahalıymış. 600 lira.
uyapta evrak yollarken mobil imza niye olmuyor. editörde mobil imza ile imzalama seçeneği var çünkü. alsam işe yaramayacak mı. uyap.gov.tr

  • ShadowOfMoon  (19.01.23 09:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.