[]

Tamamlayıcı sağlık sigortası

Yaptırmalı mı yaptırmamalı mı?
Amaç: özel hastanelerde muayene olabilmek. Gece polikliniği mesela. Mis gibi devlet hastanelerimiz var diyen olacaktır, haftaiçi işten 6da çıkıyorum. İzin alma şansım pek yok.
Fiyat: senelik 900 tl. Pahalı geldi bana biraz, öyle değil mi?
Yaş:23

 
Saglik sorunun varsa deger, yoksa degmez.


  • 14  (11.09.18 19:10:02) 
Kapsadığı tek şey poliklinik ise değmez.


  • bos gezenin bos ustasi  (11.09.18 19:21:24) 
Fiyat konusunda biraz daha pazarlık yaparak düşürtebilirsen seni çok zorlamayacak bir tutarda yatır derim. Bu devirde hastalıklar yaşa pek bakmıyor. Hele bu kadar çok et tüketen bir nesilde ileride ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor ve bazı şeylerin pek dönüşü olmuyor ve ne yazıkki belli bir hastalıktan hüküm yediğinde (hapis yatmaktan değilde hastalığı bir kere geçirmekten bahsediyorum yanlış anlaşılmasın) daha sonrasında özel sağlık yaptırsan da o hastalık için yararlanamıyor, muaf tutuluyorsun.

Dolayısıyla en uç örnekten gireyim artık 30 yaşına girmemiş kanser insanlar görüyoruz, bu olurda ağzımızdan yel alsın ama senin başına gelirse devlette ne yazıkki sürüm sürüm sürünürsün, sonrasında yaptıracağın özel sağlık içinde ne yazıkki kimse sana yardımcı olmaz. Bu sebeple iyi düşün taşın, vücudunu iyi dinle ve kafana takılabilen bir şeyse yaptırmaya değer. Evet para gerçekten kolay kazanılmıyor ama ileride bu paraları kazanmak için yine sağlığından olmaya devam edeceksin çünkü yaşadığımız coğrafya ve ülke bunu gerektiriyor. Ayda 75 lira da çok yüksek bir meblağ değil, sağlığından hiç önemli değil.

Ama tüm bunların öncesinde bilmen gereken çok daha önemli 2 şey var:
1) Daha önce ciddi bir hastalık için devlet veya özel bir hastaneye gidip, muayene olduktan sonra doktor acaba bunları senin hasta kaydına işledi mi? (E-Nabız'dan bunu sorgulayabilirsin.)

2) Tamamlayıcı sağlık tam olarak neleri kapsıyor? Bunlarla ilgili tabloları iste ve bir bilen bulup incele:
Yani üstteki arkadaşın dediği gibi sadece poliklinik mi? Anlaşmalı hastaneler hangileri? Turuncu mu, Yeşil Network'ü mü içeriyor? %100 Ayakta, %100 Yatarak mı yoksa sadece birini mi karşılıyor? %100 karşılasa bile senede hastaneye gidebileceğin miktar kaç kez bunu bil? Çünkü kardeşimin ki %100 karşılıyor ancak senede 10 kez faydalanabiliyor ki bu ayda bir kez bile gidemeyeceği anlamına geliyor.

Çok yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir, başıma benzer arada kalma olayları geldiği için aydınlatmak istedim.

Saygılar...
  • bahtsiz bedevi benim  (11.09.18 20:21:39) 
Hepinize tek tek teşekkürler, uzun cevabı için de @bahtsiz bedevi ye ayrıca teşekkürler.

Detayları araştırıp duruma göre yaptırmayı düşünüyorum
  • oekuklu  (11.09.18 21:24:45) 
Özel hastanelerin SGK'lı fiyatları fena olmuyor, ben sabah saatlerine alıp (8 gibi) sonra işe geçebiliyorum. Ya da hafta sonu alabilirsin.

Kan tahlilleri için devlette doktora gidip yaptırıp, sonra sonuçlar için tekrar özelde gittiğin doktora gidebilirsin.

Onun yerine yatış sigortası düşünebilirsin. Benim yatış sigortasıyla içim rahat oluyor, yıllarca yaptırdım.
  • kaset  (12.09.18 11:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.