[]

Uydu anteni ? (60/70/80cm?)

Arkadaşlar selam,

Annemlerin eve uydu anten taktıracağız. Antenciler en düşük 60cm var diyorlarmış, annem ise daha küçük çaplı gördüğünü iddia ediyor komşularda.

İzmir bölgesinde adam akıllı bir yayına sahip olmak adına uydu antenindeki çap kriteri nedir acaba? Bir de en düşük ölçü 60 cm midir?

Ek olarak bilenler varsa eğer, Lnb için tercihimiz ne olmalı?

Cok sağolun,

 
60 cm den küçük yok diye hatırlıyorum ben de, kaldı ki rüzgarlı ve yağmurlu havalarda 60 cm bile bazı kanallarda sıkıntı yapar.


  • John Bloor  (11.09.18 13:11:49) 
daha küçükleri de var evet.

www.turksat.com.tr
www.turksat.com.tr

yerinize gore 50 cm bile yeterli olur ama önünün tertemiz olmasi ve cok ruzgar yagmur vs olmamasi lazim. cap ne kadar buyurse cevre etkilerinden etkilenme o kadar azaliyor. yeriniz varsa 80lik 90lik taktirin.
  • tabudeviren  (11.09.18 13:13:41 ~ 13:21:39) 
db degeri 0.1 olan bir lnb alin.
baff veya next marka olabilir. almisken kaliteli olsunn
anneniz sorun yasamasin :)

eger anteni baskalari da kullanacaksa coklu lnbler var. ikili, dortlu falan..
ama bunlari alirken gaza gelmeyin yok altin uclu yok bakir kaplama.. standart parcalar isinizi fazlasiyla gorur.
  • tabudeviren  (11.09.18 13:14:52 ~ 13:21:08) 
çapın büyük olması sinyal çekimi açısından daha iyi.

rüzgardan vs çok da etkilenmeyen delikli çanaklar var onlardan tavsiye ederim.

lnb olarak 4'lülerden tercih edebilirsiniz. altın uç falan hikaye.
  • xiii  (11.09.18 13:15:00) 
galiba 80lik bir çanak takılı bizde. tivibu aldım fxler nat geolar çlışmıyor. çanağın çapı yetersiz. büyütürsen izlersin dedi tivibu servisi. 60-70le veya daha küçükle sıkıntı çıkabilir.

edit: 60tı galiba. 80 tak demişti.
  • sutlu nescafe  (11.09.18 13:18:48 ~ 13:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.