[]

İmar barışında dubleks ikiye bölünüp, teras kapatılırsa?

diyelim; üstteki dubleks 140 m2 teraslı bir yer. ev sahibi terası kapattı. bu haliyle ikiye bölüp, iki daire yaptı. teras kapatıldığı zaman dairesi genişliyor ve bizim onay verirsek bizim arsa payımızdan mı eksiliyor?




 
Herşeyden önce iskanda o dubleks tek bağımsız bölüm olarak görünüyorsa, imar affı ile iki bağımsız bölüm olarak kayıt yaptıramaz. Binanın tamamen iskanı yok, kaçak ise ancak o şekilde kayıt yaptırabilir. Sadece kapattığı mahalleri kayıt altına aldıracak ve belediyeden yıkım vb. yaptırımla karşılaşmayacak.

Sizin arsa payınız tapunuzda ne ise o değişmez. Dubleks sahibi isterse üstüne kat çıksın aynı arsa payına sahip olmaya devam edecek.
  • malheiros  (10.09.18 22:13:47 ~ 22:14:00) 
sağ ol. şu an iskanı yok. kat irtifaklı. bütün kat sahiplerinden vekalet isteyip, yeni projeyle başvuracaklarmış ve her daire kat mülkiyetli olacakmış. dubleks daireleri bölmüşler ve terasları kapatmışlar, dubleks dairelerden de ayrı kapıları açmışlar. bu şekilde projesi çizilecek sanırım. tabi bu arada bizim arsa payımıza ya da metrekaremize bir şey olur mu onu bilmiyorum?


  • silver apple  (10.09.18 22:44:51) 
Sizin arsa payınızda kesinlikle değişiklik olmayacak. Çünkü bu imar affı sadece kaçak yapıları veya kaçak eklentileri, bina yıkılana kadar meşru hale getirecek.

Diyelim sizin dubleksci nin arsa payı 10/100. Terasları kapattı ve 2x metrekare elde etti. Arsa payı 20/100 olamayacak. 100 değişmiyor. Aksine 2x metrekare yapmış olmasına rağmen 2 daireye de bölünce 5/100 + 5/100 olacak şekilde 2 tapu alacak. Kendi oturacaksa ne ala. Ama 2x metrekare süper dubleks diye birilerine itekleyecekse işte alanlar az arsa paylı ama fazla metrekareli bir garip daire alacaklar.
  • malheiros  (10.09.18 22:52:40 ~ 22:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.