[]

Kedi kadını muhabbeti kuşu erkeği ilişkisi

Efenim, ben muhabbet kuşlarının muhabbetini çok severim. Bazen kendi kuşuma bakarken gözlerimin doğduğu olur. Öyle de bağlıyımdır. Hanım da tam bir kedi sever. Yıllarca sokağın kedilerini beslemiş, ailesi evdr istemediği için. Gün geldi artık kedi isteği tavan yaptı. Bir adet yavru sahiplenme aşamasına geldik. Sormak istediğim bu kedi, bu kuşu yer mi?

Bu arada bir kedi ile birlikte daha önce yaşamadım. Nelerle karşılaşırım. :/


 
yer tabi. illa ki bir boşluğu bulup öldürür.


  • ya ben lan neyse  (10.09.18 20:23:56) 
Yer mi bilemiyorum ama yemese bile öldürme ihtimali var. Avcı bir hayvan aslında kedi. Hareket eden şeyleri kovalamak onlarda bir içgüdü. Böcek görürse yakalayıp öldürüyor benim kedim kesin. Ama asla yemiyor.

Bunlar olmaya da bilir. Tamamen kedinin karakterine ve nasıl yetiştiği ile alakalı. Evde doğarsa çok daha iyi olur mesela. Ama öylesini bulmak da çok zor olacaktır.
  • windowsguvenlikduvari  (10.09.18 20:52:06) 
Kedinin bebeklikten alışmasıyla birlikte bir de kedinin karakteri de çok önemli.Benimki ve çevremdeki dişi kediler daha hırçın benim gözlemlediğim.Daha önce erkek kediler de baktım ve mülayimlere denk geldim belki ama bu yine de kedinin karakterine bağlı değişiyor.Kediler doğları gereği avcı ve özellikle hareket halindeki herşeyi yakalama çabasındalar.Benim kedim bahçedde hep kuş kelebek çekirge ve benzeri hareketli hayvanların peşinde.Hatta ben bir ara papağan baktım geçici olarak ve kedim sürekli onu izliyordu uçtuğunda benden önce koşuyordu ancak kızdığım için çok müdahale edemedi ama bıraksam niyetliydi hani kocaman bir kanatlı bir papağana bile.Ama bu kesinlikle kedinin sakin ve mülayimliğine göre değisir yine de ben olsam aynı odada ikisini tek birakıp gidemezdim.Tabi yılların güveni olmadığı sürece.Papağanin olduğu odanın kapısını bile kitleyip çıkıyordum.Yine de nadir örnekler yok değil.Harika arkadaş olanlarda var ama kedi milleti belli olmaz ve uyumlu bir kedi bulmak çok kolay olmayabilir.Zor ve riskli bir karar sizinkisi.Beyazıt Öztürk'te evde kuş kedi ve köpek besliyormuş ancak yıllarca kedi kuşa alışmıyor ve ikinci kere saldırmaya kalkınca 2.de kediyi baskasına veriyor.Ancak size alışan bir kediyi başkasına vermek te cok doğru değil o yüzden iyi düşünün derim en baştan.Kolay gelsin.


  • bir kediyi cok sevdim  (10.09.18 20:59:49) 
Ben de yıllar boyu muhabbet kuşu yetiştirmiş, son muhabbet kuşu 14 yaşında vefat edince, bu işlere tövbe etmiş bir kişiyim. Tamam, diyelim ki kedi çok uysal vs... Bir de bunun, muhabbet kuşu tarafı var. Eminim, bu yeni gördüğü atılgan hayvandan dolayı çok strese girecek, hatta bunalım olacak, benden söylemesi. Ben zamanında, 6 ay boyunca tavşan bakmıştım. Çok sakin ve ot yiyen bir hayvan olmasına rağmen, zavallı Edi'm, onu her gördüğünde, gözlerini pörtletip, kanatlarını kartal duruşuna getiriyordu.
Sonuç olarak, ikisi de yavruyken alsaydınız belki olabilirdi ama bence şu an için zor.

  • agluna  (10.09.18 21:36:05) 
Kediyi kuştan uzak tutmayı başarsanız bile kuşu sürekli strese sokarsınız, çünkü o tehdidi hissedecektir ve kediler uçan-kaçan şeylerin peşine düşmeyi çok severler. Kedi gelecekse kuşu birine vermeyi düşünün bence.


  • mikro patlama  (10.09.18 21:41:06) 
Benim için bu konuda mutlu son yok galiba. Üzdünüz akşam akşam.


  • baal  (10.09.18 22:30:03) 
youtube'da "adem oğuz" diye aratın.

o adamın hem kedisi var duman diye hemde kuşu var. sorabilirsiniz.
  • güneyli çocuk  (10.09.18 22:57:26) 
Severken de öldürebilir. Oynamanın ayarını bilmiyorlar ki.


  • yirmisantim  (10.09.18 23:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.