[]

10 yıl yedek parça temini hakkında

Selamlar, fatura tutarı 1600 tl olan garantisi bitmiş, arıza yapan beyaz eşyamız için servis talep ettik.
Servis  sorunu çözemedi ve cihazı götürdü.
Akabinde anakart değişecek dediler. bize göre uçuk bir rakam talep edilmesine rağmen, kabul ettik.

Bu sefer "Arızalı parçanın yenisini temin edemiyoruz" denildi. Son olarak  4000 tl civarı bir rakam karşılığında, bize 5600 liralık  yeni cihaz teklif ettiler.
Biraz afalladıktan sonra,  geçmiş şikayetlere baktım.
Müşteri memnuniyeti adına(farklı üretici) yeni cihaz alanları gördüm.
Tüketici mahkemesine gideceğim ama karşı taraf,  yeni cihaz için indirim sunduk diyerek savunma yapacaktır.
yönetmelikte satıcının 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğu var, fakat tüketici adına bir şey yok, ya da ben göremedim.

Sorularım, benim aynı özellikleri bulunan cihazı bedelsiz istemem yanlış mı?

Mevzuatı bilen veya daha önce buna benzer bir durum ile karşılaşan var mı ?

 
yetkili servisten bildiriyorum. ücretli değişim işlemi garantisi bitmiş ancak yedek parçası 10 yıl temin edilememiş ürünler için düzenlenmiş bir uygulamadır. firma mlz temin edemediği için malzeme bedeli ve bir miktar daha tutarı üstlenir ve yeni urun teklif edilir.

siz bu tutarda indirim talep edebilir ya da başka bir ürün icin fiyat talep edebilirsiniz. yalnız aklınızda bulunsun bu tip talepler süreci uzatır. çünkü muhatabiniz yetkili srv değil onun aracılığyla bölge ve genel merkezdir.
  • balik kraker  (10.09.18 18:50:03) 
markası nedir ? benzer bir durum başıma geldi ondan soruyorum


  • delidir yakalayin  (10.09.18 19:09:49) 
Sanayi bakanlığına 10 yıl yedek parça temin etmedikleri için şikayet edeceğinizi söyleyin ve edin.
Parça. Fiyatlarına kadar belli olması lazım, fahis fiyat çekme şansları da yok. Sizi ürün değiştirmeye zorlamak. İçin (başıma gelmedi, arkadaşım benzer bir durumda kaldı ve yeni ürün aldı bu şekilde)

  • kisa  (10.09.18 19:20:55) 
@delidir yakalayin

Marka, Whirlpool
Milli gururumuz !!! Vestel
o dönem ithalatçı konumundaydı.
  • lemon cake  (10.09.18 20:09:40 ~ 20:13:45) 
:) aynısı başımıza geldi whirpool ile. hatta modeli de yazayım 8140. 1400 lira anakart parası çıkardılar zaten buzdolabını 1500 liraya almıştım :) parçasını sipariş edicem dedim depoyu aradılar parça yok sipariş edilecek yurtdışından 3 ay sürer dediler. 3 ay buzdolapsız kalmayı göze alamadım. kartı kendim elektronikçide tamir ettirdim. 3 ay sonra yine tekrarladı arıza lanet olsun deyip yeni buzdolabı aldım. bir daha kapımdan vestel ve türevlerini öldürsen içeri sokmam.


  • delidir yakalayin  (10.09.18 21:24:59 ~ 21:27:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.