[]

adi ortaklıkta hisse devrinden yeni ortaklıktan vazgeçme

adi ortaklıkta a kişisi %50, b kişisi %50 ortaklar. a kişisi kendi payından hisse devrederek c kişisini de şirkete ortak ediyor. a %40, b %50, c %10 oluyor. a ve c aralarında sözleşme yapıyolar, c ödemelerini banka üzerinden açıklamasız yapıyor, fakat a, c'ye hisse devri için yapılması gereken diğer işlemleri yapmıyor. c de bu işlemden vazgeçmek istiyor. nasıl bir yol izlemeli, parasını nasıl geri almalıdır?




 
Takip yapıp itiraz gelmemesini umacak, başka yol yok. Kaç para?


  • loser blueser  (10.09.18 17:22:23) 
Bi dakka yazılı sözleşme varsa iş değişir


  • loser blueser  (10.09.18 17:23:06) 
@loser blueser evet sözleşme yapmışlar, hisse devri için bir miktar para vermiş, sermaye için de bir miktar. paraları bilmiyorum ne kadar. ben de takip yapılacagını itiraz gelmemesini düşündüm ama bu sorum itiraz gelirse ne yapılabilir gibiydi daha çok. a kişisi de parayı elden aldım diye bir kağıt vermiş. zamanlar farklı ama miktarlar tutuyor.


  • Olric  (10.09.18 17:38:06) 
kardeş siz ortalığı çok karıştırmışsınız.
1- arada hukuki ilişkiyi nitelendiren herhangi bir yazılı metin var mı?
2- c niye açıklama yapmadan gönderiyor parayı?
3- a ne yapmıyor? yapılacak işe göre çok şey değişir.
4- 1. soruya cevap vermemişsin, c kafasına göre nasıl vazgeçiyor?

gardaş sanki devlet sırrı ha, adam akıllı sorsanıza şu soruları. adam öldürdüm kaç yıl yatarım? gibi soru sormuşsun, cevap bekliyon. niye öldürdün, ne oldu, nasıl öldürdün, bi açıkla ki ona göre cevap verelim.
  • trajikomix  (10.09.18 17:46:41) 
@trajikomik 1. ararinda sozlesme yapildigini zaten yazdim. 2. Niye yapmiyor diye bir soru yok yapmamis yani. 3. A hisse devrinin gerceklesmesi icin aranan diger sartlari yerine getirmiyor. 4. C de a yapmasi gerekenleri yamadigi icin vazgecmek istiyor. Bence gayet acik


  • Olric  (10.09.18 21:25:52) 
avukat değilim ama önerim;

- c kişisi a kişisinin yazılı sözleşmede yapacağını iddia ettiği ama yapmadığı şeyler için noterden belli bir sürede yapması konusunda ihtar çeksin. sözleşmede zaten süre yazıyorsa, yapmadığı için sözleşmeyi feshettiğini, paranın 3 işgünü içerisinde yatırılmadığı takdirde icra takibi başlatacağını belirtsin.
- ihtar içerisinde verilen makul süre bitince gönderilen para için icra takibi talebinde bulunsun.
  • prodeq  (11.09.18 09:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.