[]

İstanbul'dan Kocaeli Üni.- Gazanfer Bilge MYO ulaşımı hakkında bilgi?

(Tam olarak yer-yön bulma sorusu değil bu, o yüzden bu kategoride açıyorum.)

Kız kardeşim, Kocaeli Üniversitesi Karamürsel kampüsünde okuyacak. Yurt başvurusunda bulunduk ama açıklanmasının epey zaman alması ve açıklansa bile yedeklerde çıkma olasılığı yüksek. Şimdi, biz en azından yurt çıkana kadar servisle gidip gelsin istiyoruz.

Hal böyle olunca da bir sürü soru geliyor akıllara. Eğer bu okul için bu yollardan geçtiyseniz şu sorularıma cevap verir misiniz? Yamyamlar tarafından kandırılmak istemiyoruz da.

1. Anadolu yakasındayız (Sancaktepe), servisle gitmesi uzun sürer mi?
2. İlk defa servis işiyle alakadar olacağız. Kardeşimin dersleri çok az görünüyor ilk dönem. Belki de birkaç günü boşta bile kalabilir. Bunun servis ücretinde indirim şeklinde yansıması olabilir mi?

3. Bir de anlaşma filan mı imzalanıyor? Mesela ilk ay gidip geldi derken ikinci ay ortalarında yurt çıktı. Şimdi biz "Artık servise ihtiyacımız kalmadı." diyebiliyor muyuz?

4. Servisle değil de Kartal-İzmit belediye otobüslerine binilip Karamürsel'e aktarma yapmak çok yorucu ve vakit kaybı olur mu?

Başka dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?

Vereceğiniz cevaplar çok önemli, teşekkür ederim.

 
Servisle ilgili bir sey diyemeyecegim ama bahsettiginiz otobuse epey bindim. O otobusun Kartal'dan İzmit'in merkezine (Real vs.) gitmesi 90-95 dk aliyor. Siz bir de Karamursel'den bahsediyorsunuz, oraya hangi otobus gidiyor bilmiyorum ama bence epey bir yorucu olur kardesiniz icin. Hele o 200 numarali Kartal-İzmit otobusunde oturacak yer bulamazsa.


  • tzoey  (10.09.18 14:32:51) 
Maltepe'den izmit umuttepe'ye epey bir süre servisle gittim. Servis direkt gitmiyor, önce seni alıyor sonra izmit yakınlarında bir toplanma merkezinde araç değiştiriyorsun. Taa bundan 7-8 yıl önce 300 küsür lira veriyorduk ki astronomik bir rakamdı. Öyle 1 ay binicem sonra vazgeçicem diyemiyorsun, senet yapıyorsun.

Otobüsle gitmek mümkün değil, hiç girme o işi derim. Okuldan daha başında soğur, bu yüzden okuldan nefret edip bırakan insanlar var.
  • roket adam  (10.09.18 15:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.