[]

Spor yapmak için gerekli motivasyonu bulamıyorum

Psikolojik rahatsızlık derecesinde ağır üşengecim, spor yapmak için gerekli motivasyonu bulamıyorum. Tatildeydim mesela tatilden dönünce spora başlicam güzel bi başlangıç yapıcam dedim başlayamadım üşeniyorum. Mesela siz yeni yıl kararları alıp uyguluyorsunuz ya benimkiler sadece sözde kalıyor. Napacağım ben? Doktora gitmeden çözüm önerin. Bu arada çok kilolu değilim boyum 180 kilom 75 22 yaşındayım. Biraz göbeğim var sadece ama rahatsız ediyor.




 
derdin göbekse tek ihtiyacın olan aldığın enerjiden fazlasını yakmak.
spor salonuna gitmeden günde 30-45 dakika yürüsen (kaliteli bir yürüyüş ayakkabısıyla) yeterli gelecektir.
şekeri ve un ürünlerinide mümkün olduğunca azalt.
  • aslindasorunumpsikolojik  (09.09.18 22:14:48) 
ben de yeni başladım, en az 3 hafta boyunca spora giderken sana da hadi kalk diyebilirim, ki bu yeterli olur mu bilemem...


  • tabirimekruh  (09.09.18 22:16:34) 
Sinir kardeşim sinir. Bir zamanlar ben de bulamazdım. Sinir hastası olunca bi şeyleri parçalamak istiyo insan. O yüzden spora başladım. Çok iyi geliyo. Aklım hep kalori-salon ikilisinde. Spordan sonraki yorgunluk harika bi duygu. Vurulursun da ölmek üzere yerde yatarken huzur dolarsın ya. Onun gibi bi şey.


  • Delay Fuze  (09.09.18 22:22:34) 
Bunun bir benzerini geçenlerde bir internet kullanıcısı Arnold Schwarzenegger'e yazdı ve cevap aldı. Ağır bir depresyonda olduğunu, aşırı tembel ve isteksiz olduğundan spor yapamadığını yazmış.
Arnold, kendine çok fazla yüklenmemesi gerektiğini, başarıya giden yolun bazen sadece ayağa kalkıp küçük bir adım atmaktan geçtiğini söyledi. Ayağa kalkıp bir kaç şınav çemesini ve biraz yürüyerek başlamasını istedi.
Kendini yiyip bitireceğine küçük adımlarla başlayabilirsin. Bu uğraşlar birer hobi gibidir, zamanla zaten seni içine çeker.

www.upworthy.com
  • asbe  (09.09.18 22:37:25) 
halsiz olduğun için başlayamıyorsundur. biraz yap dermanın yerine gelsin. vitaminlerine baktır. takviye al eksiklerine.


  • for day to break  (09.09.18 22:42:35) 
sabah sporunu bitirdim yazıyorum. eylül itibariyle diyet ve spora başladım. gelecek yaza kadar daha fit bir görüntü istiyorum. üstümdeki fazlalıklardan kurtulmak aynı zamanda. bunun için güne erken başlamak süper bişey. uykuyu çok severim ama sabah erken uyanmak gibisi yok. sonucunu düşünüyorum ben. etrafındakilerinden vay süper olmuşsun demesinden ziyade bence hedefine ulaştığındaki haz hepsini geride bırakır. bi de o spor sonrasındaki bedenim için iyi bir şeyler yaptım hissi her gün seni daha da kamçılıyor. bir gün yapmayınca huzursuz oluyosun.


  • dedim ben sana  (10.09.18 07:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.