[]

noterden nasıl miras bırakılır?

Taşınmazlarda özel bir yeri tek bir kişiye bırakmak istiyorum diğerlerine bırakmadan, ama kalan diğer mirastanda yararlanmasını istiyorum. yani atıyorum 3 ev ve 3 mirasçı var. ben bir evin tek kişiye bırakılıp kalan 2 evden de hak alabilmesini istiyorum diyelim.

Notere durumu anlatsak ona göre bir miras olayı yapar mı_


 
avukatınıza yetki veriyorsunuz, o gerekli evrakları hazırlayıp notere tasdikliyor, diye tahmin ediyorum.

Noterin sizi, arzunuzu vs dinleme gibi bir durumu olmaz.
  • idonthaveatvset  (09.09.18 12:32:56) 
Bir de saklı paylara vs dikkat etmek lazım


  • mabesa  (09.09.18 13:33:42) 
Noterin oturup size bu tür bir vasiyetnameyi yapacağını düşünmüyorum, en temizi bir avukata yazdırmak, sonra onu notere onaylatmak. Sonra siz ölünce mirasçılarınız uğraşmamış olur.


  • wish i could find a way to disappear  (09.09.18 20:02:11) 
Ama siz öldükten sonra diğer mirasçıların dava açıp haksız miras paylaşımı yapıldığı için bu durumu bozma ihtimali var.

Bu yüzden hayattayken satış yoluyla devretmeniz lazım sanırım, gerçi diğer mirascılar çok uğraşırsa bunun gerçek bir satış olmadığını "miras kaçırma" gibi bir şey olduğunu mahkeme yoluyla ispatlayabilirler.

En temizi önce güvenilir bir yabancıya devredip, sonra ondan sizin mirascıya devir almak sanırım.

Ya da sattığınız evin nakit olarak değeri, mirascınız tarafından sizin banka hesabınıza havalesi ve satışın gerçek bir satış olduğunun ispatı olması.
  • John Bloor  (10.09.18 08:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.