[]

Laptoplar, eşler, işlemciler

Elimde 2 laptop var. Birinin ekranı kırık ama özellikleri bana yetiyor. Diğeri bana yetmiyor ama fiziksel durumu iyi.

İyi laptopun işlemciyi, ekran kartını, ramini fiziksel durumu iyi olan laptppa taksam nasıl olur?


 
harika olur.

fakat 1-2 engel de yok degil. oncelikle laptoplar cok 'upgrade' edilsin diye yapilan aletler degil. o yuzden anakartlar genelde islemciye gore olur, hal boyle olunca daha iyi islemciyle bi nebze performans artisi yakalasaniz da anakart bazi konularda (calisma frekansi vb.) darbogaz olusturabilir.

ikincisi yine ilk sebepten dolayi genelde laptoplarda ekran karti 'onboard' dedigimiz sokulup takilamayan tipte olur. anakarta yapisik olur yani.

ram konusunda da genelde anakartlarin maksimum ram siniri biraz dusuk olur. ayrica slot acisindan da zengin degildir.

son olarak parcalarin uyumu da var. islemcilerin tipi, yani bacak sayisi birebir ayni degilse takamazsiniz, yuvaya oturmaz.

fakat ugrasmasi zevklidir. dedigim gibi eger takilabiliyorsa iyi parcanin mutlaka faydasi olur. madem gozden cikarmissaniz deneyin derim.
  • icim urperiyor  (09.09.18 04:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.