[]

12 ay kış olan bir yer

selamlar,

reflex terleme isimli bir hastalığa maruz kaldım. o nedenle en uzun süre kış yaşayan bir ülkede yaşamak benim için bundan sonrasında en iyisi olacak.

internetten araştırdığım kadarıyla Antartika Kıtası, Rusya, Grönland ve Kanada gibi kutuplara yakın yerler her mevsim soğuk olurlar bilgisi bulunmakta. Biraz daha araştırdığımda 3-4 ay kış yaşandığını okudum sadece. Şu an Türkiye'de 6-7 ay kış oluyor. Benim aradığım, bu süreden daha fazlası hatta oluyorsa mevsimsiz bir coğrafya ülkesi olsun. Tek mevsim yaşasın o da kış olsun.

varmıdır böyle bir ülke?

 
Kış olması terlemeyeceğiniz manasına mı geliyor ki? Ben kışın da çok terlerim mesela, kışın terlemek yazın terlemekten daha kötü, daha saçma hissediyosun.

Kuzey kutbuna en yakın olan her yer, sorunun cevabı.
  • megalomaniac  (08.09.18 22:12:37) 
Geçmiş olsun ilk defa böyle bir olay duyuyorum. Türkiye'de 6-7 ay kış yaşlanıp o ülkelerde nasıl 3-4 ay olabiliyor? Benim aklıma İzlanda geliyor görland anktartika da falan insan yaşamaz pek. Yaz mevsiminde de yaylaya çıkarsınız olur biter


  • vatan ayini  (08.09.18 22:14:13) 
türkiye'de 6-7 ay kış diyorsunuz ama bu süre içerisinde neredeyse 5 buçuk ay 10 derecenin üstünde hava. tabi ege veya marmara bölgesi için konuşuyorum. Araştırmalarınızda hava sıcaklıklarına baktınız mı geriye kalan 8-9 ayda? bildiğim kadarıyla ortalama 3 ay 20-25 derece oluyor geriye kalan aylarda 10 derecenin altında rusyanın kuzey bölgeleri. ben moskova için baktım ama şehir değiştirerek bakabilirsiniz siz de.

www.accuweather.com
  • golgi aygıtı  (08.09.18 22:18:25) 
İnternette yaptığın araştırmalar seni biraz yanlış yönlendirmiş. Mesela 3-4 ay kış yaşanır derken 3-4 ay hava -40 derecede olur geri kalan dönemde -20 olur -10 olur vs olur demek istiyorlar, kıştan kastı o, kış olmadığı dönemde de hava soğuk oluyor. Ha Kanada'da falan güneye indikçe hava ısınır belki ama ABD'nin kuzeyi ne kadar ısınırsa o kadar ısınır, Grönland'da falan zaten böyle bir şey mümkün değil. Grönland Laponya Rusya'nın kuzeyde kalan bölgeleri 12 ay soğuk. Hatta Moskova bile sürekli soğuk sayılır.


  • angelus  (08.09.18 22:26:57) 
3-4 ay kis olayini yanlis anlamissin +1 Teknik olarak kis mevsimi oluyor. Geri kalan da teknik olarak baska mevsimler ama sartlar kis sartlari. Kanada'nin bircok yerinde yilin en yuksek sicakligi 5 derece falan.


  • stavro  (08.09.18 22:29:09) 
tierra del fuego ya da spitzbergen adaları olabilir :)
şaka bir yana kış denilen durum dünyanın ekseni nedeniyle oluştuğu için mevsimsiz bir ülke yok. ama bu söz konusu adalarda yaz mevsimi buradaki gibi değil elbette. örneğin spitsbergende (norveçe ait burası) maksimum sıcaklık 8, ortalama sıcaklık -5 (sıfırın altında) derece.

  • tururo  (08.09.18 22:55:03) 
Antarktika'ya taşınmazsan adam değilsin.


  • 038576  (08.09.18 22:57:24) 
İstanbul'da geçen sene doğru dürüst kış olmadı ne 6-7 ay'ı.

kanada iyi seçenek gibi görünüyor. hem soğuk, hem yaşam şartları iyi, hem de göçmen ülkesi.
  • Neill  (09.09.18 00:19:54) 
kışın kalın kıyafet giyince de terleniyo ki. O yüzden kışı hiç sevmiyorum ben. Yazın ince kıyafetle terlemek daha tercih edilebilir en azından.


  • nundu  (09.09.18 00:20:45) 
yerleşkesi dağ yamacı olan yerleri de düşünebilirsin, türkiye'de kalma niyetin varsa. gerçi var mı öyle bir yer ulaşım ağı nasıldır araştırmak lazım hep.


  • dafaiss  (09.09.18 00:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.