[]

avukat arkadaslara ya da bu isten anlayanlara, borclanma, hakaret vs

selamlar. bir fikri model uzerinden ortaklik kuruldu.sonrasinda fikir sahibinin eserinin ozgunlugune zarar getirecek yaklasimlar sonucu anlasma iptal edildi. fesih vs yok. kendi aralarinda sozlesme imzalamislardi. anlasarak borcta mutabik kalindi vs. zaten eski arkadaslar.
simdi para olmadigi icin borclu taraf yani fikir sahibi borcunu odeyemiyor. odenek niyetinde ama gecikiyor. 4te birini de odemis durumda.
su surecte karsi taraftan hakaretler, kufurler, toplum icinde asagilamalar vs oldu ama konusularak asildi. borcun son kismi gecikince yine taciz basladi. paran yoksa da alicam, o parayi su saattw alicam vs.
en son borc miktarini 5se, kredi kartimdan 5 nakit avans cekicem sen bana haftaya 6 vereceksin faiziyle diyor.
e bizim de canimiza tak etti. tehdit taciz bi de ustune tefecilik. sozlesme sirasindaki kendi kosullarini tutmadilar. ne yapilabilir? ceza alir mi?

 
Ceza hukuku bakımından konuşursak hakaret ve tehdit suçları oluşabilir. Siz bu sözleşmede kabahatli olan taraf olsanız, size düşen yükümlülüğü yerine getirmemiş olsanız dahi bu durum karşı tarafın sizi tehdit etme veya size hakaret etme hakkına sahip olduğu anlamına gelmez Suç teşkil eden eylemleri kanıtlamak adına tanık veya karşı taraftan gönderilmiş sms, whatsapp yazışmaları vb. gösterilebilir

Sözleşmenin feshi gibi hususlarla ilgili ise sözleşme metnini iyi incelemek gerekir. Bu kendi başına ceza hukukundan ayrı başka bir alandır.
  • red toy  (08.09.18 21:32:21 ~ 21:38:39) 
O size icra takibi yapar itiraz ederseniz 7 gün içinde dava açma hakkına sahip Hukuk mahkemesinde. Bunda Ceza suçunu ilgilendiren bir şey yok.

Siz ona ispatlayabilirseniz Tehdit ve Hakaret suçu için dava açabilirsiniz Ceza mahkemesinde. Sadece hakaret olsa ceza alsa bile Hükmün açıklanması geri bırakılır sicili temiz ise çok uğraşmayın derdim ama tehdit' var ise ikisinden ceza alabilir.

Bir avukata başvurmanız iyi olacaktır.
  • ihanet kac kisilik  (08.09.18 21:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.