[]

Harddiskteki bilgileri geri dönülmez şekilde silmek ?

içerisinde 1 tb bilgi olan bir harddiskim var.Yazma okuma hızı çok yavaşladığından 10 günde başka diske geçirebildim bilgileri.Şimdi üstüne başka bilgiler yazma şansım yok.Bilgileri kurtarılamaz hale nasıl getirebilirim.Hangi programı kullanmam gerek. sağolun




 
matkapla delerseniz diski veriler kurtarılamaz artık.


  • gezegen olan pluton  (08.09.18 20:47:27) 
eğer diski bir daha kullanmamak suretiyle soruyorsanız, diskin içini açın, ve metal veri plakalarını mahvedin( eğip bükün, çizin, yakın vs.)


  • pianist  (08.09.18 21:32:05) 
Low Level Format Atacaksın

portableapps.com
program burada dikkatli kullan
  • baknedicem  (08.09.18 21:54:27) 
bilmeden ne de güzel sallıyorsunuz gerçekten insan hayret ediyor. istediğin kadar eğ bük del o veriyi oradan silemezsin. cehalet böyle bir şey işte.

kolay yolu pc ye linux kurmaktır, kurduğun anda eski data yok olur çünkü linux diskteki tüm datayı 1 ya da 0 a çevirir.

2. yöntem pc ye 1 kez format at, sonra elinde ne kadar film müzik vs varsa bunları farklı farklı klasörlerde diske doldur, disk tamamen dolunca bir daha format at. ilk baştaki verilerden eser kalmaz.
  • hzben  (08.09.18 22:31:10) 
Eraser adlı programla


  • Delay Fuze  (08.09.18 22:51:04) 
Diski tekrar kullanmayacaksan kullanmayı düşünmüyorsan, yak. Üzerine gaz döküp yak. Kalan parçaların üzerine de fare yakalama tutkalı dök. Kimse elini bile süremez.


  • gölgede aynı  (08.09.18 22:54:39) 
@hzben

üzgünüm ama, cahil olan sanırım sensin.

1- tabir-i caizse ''badlands*'' haline gelmiş bir veri plakasından(yani o kadar kötü fiziksel hasara uğramış) en baba veri kurtarma servisi bile veri alamaz, çünkü diskin manyetik okuma- yazma kafası mikron seviyesinde çalışır, ve çalıştığı plakanın dümdüz olması gerekir.

*images.mentalfloss.com

2- hdd'nin çalışma prensibi manyetizma üzerinedir, + ve - kutup mevzusu yani. bilgisayar karşılığı ise 1 ve 0.

bütün dünyada, tabir-i caizse ''baba'' kurumlar önemli verilerin bulunduğu bir hdd yi formatlamakla falan uğraşmaz, direk imha eder/ettirir.

duyuruyu açan kardeşime benden daha detaylı bir tavsiye, turbo pürmüz ya da turbo torch denilen aletten al (jet çakmakların büyüğü), diski parçala, bir kaç dakika boyunca elindeki pürmüzü metal veri plakalarının üzerinde gezdir.

hadi bakalım, daha sonra bana ''cahil'' diyen arkadaş ta gelsin o verileri kurtarsın.
  • pianist  (09.09.18 00:15:28 ~ 00:16:32) 
  • idonthaveatvset  (09.09.18 06:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.